PREVIZIUNEA lui Băsescu în legătură cu SCENA POLITICĂ din România

| 03 aug, 15:39

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că, în opinia sa, până în toamnă, PSD va pierde guvernarea şi va trece în opoziţie, iar UNPR se va alia cu PNL. În plus, fostul şef al statului a făcut o previziune sumbră:  "Anul 2017 va fi echivalentul lui 2010".

"Toamna ne prinde cu UNPR în alianţă cu PNL. Aşa va fi interesul naţional. Şi cu PSD în opoziţie", a declarat, luni, Traian Băsescu, la ieşirea din sediul PMP.

Pe de altă parte, Băsescu a arătat că noul Cod Fiscal va fi votat în Parlament, iar Klaus Iohannis îl va promulga.

Fostul preşedinte a precizat însă că, în acest moment, politicienii dau dovadă de iresponsabilitate în ceea ce privește stabilitatea fiscal-bugetară a țării și a avertizat că 2017 va fi echivalentul anului de criză 2010.

"Cred că (noul Cod Fiscal - n.r.) va fi votat și că Iohannis îl va promulga. Responsabilitatea față de stabilitatea fiscal-bugetară a României este zero la oamenii politici și cu salariile pentru demnitari, pensii speciale, deși oamenii nu au contribuit la fondul de pensii, deci este un furt. Cred că iresponsabiliatea cu privire la stabilitatea macroeconomică a României este maximă. Am convingerea că anul acesta, cu pomenile electorale, este echivalentul anului 2007 cu Tăriceanu. Intrarea noului Cod este echivalentul anului 2008 cu Tăriceanu. Îmi fac datoria să avertizez că 2017 va fi anul 2010 al crizei profunde cu o țară destabilizatat economic și va avea un deficit de cont curent consistent", a spus fostul șef al statului.

"Liberalii au fost părtași la ce s-a votat în Parlament. Încercarea de a se spăla pe față de ce o să se întâmple dacă acest cod fiscal va trece este ridicolă. În 2009, noi am făcut un acord cu FMI. Din cele 19 miliarde, la bugetul de stat au ajuns doar 8,5 miliarde, în rest s-au dus la BNR pentru susținerea monedei naționale pe timp de criză. Din toata acea sumă, doar 8,5 miliarde au ajuns la buget, iar Guvernul Ponta a împrumutat 11, 5 miliarde. Se bucură românii că Ponta mărește salariul minim, mărește pensii, dă pensii speciale. În opinia mea nu este sustenabil, forțarea creșterii economice prin stimularea consumuluui nu este sustenabilă. Ne vom trezi peste noapte într-o groapa. Dacă se va promulga noul Cod fiscal, 2017 va fi echivalentul lui 2010", a avertizat fostul președinte.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ