Alina Gorghiu: Un fapt extrem de îmbucurător s-a întâmplat în politica românească

| 07 aug, 14:14

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a calificat, vineri, drept un fapt "extrem de îmbucurător" acceptarea soluției dialogului de către partidele din Opoziție și cele de la guvernare asupra Codului fiscal și a propus constituirea unei echipe tehnice comune care să se ocupe de subiect.

"Un fapt extrem de îmbucurător s-a întâmplat în politica românească: partide din Opoziție, dar și de la guvernare au acceptat soluția dialogului asupra unui proiect important, pe care noi toți — clasa politică, societatea, mediul de afaceri — ni-l dorim unul de succes. PNL este partidul care a semnalat nevoia unui consens politic prin care să asigurăm — poate, pentru prima dată în politica noastră — stabilitatea legislației și sustenabilitatea unor măsuri", a scris vineri Gorghiu, pe Facebook.

Ea a adăugat că, până la urmă, nici măcar paternitatea acestei invitații la dialog nu este importantă dacă partidele se așează la aceeași masă pentru a discuta despre stabilitate, predictibilitate și dezvoltare durabilă.

"Mă bucur că maturitatea PNL a generat reacții similare din partea UDMR, a UNPR și a PSD. Obiectivul nostru este ca dialogul politic să aibă loc, nu să fim cei care fixează coordonatele tehnice ale întâlnirilor dintre partide. Vom participa la aceste discuții pe 17, pe 19 august și oricând va fi necesar. Important este să ieșim din zodia electorală și să începem dezbaterea unor teme importante (noi am propus deja șase direcții, incluzând și Codul fiscal) care depășesc cadrul îngust al intereselor politice de moment. Renunțarea la orgolii și la logica electorală, care guvernează de multe ori acțiunile partidelor, este calea către o politică serioasă. Propun, în acest sens, constituirea, în cel mai scurt timp, a unei echipe tehnice între partidele care și-au exprimat deja dorința de dialog, fără a închide ușa celorlalte forțe politice care sper să se alăture pe parcurs", a transmis copreședintele PNL.

Gorghiu mai precizează că discuțiile asupra Codului fiscal sunt doar începutul unei serii de consultări pe care liberalii le doresc pe temele pe care le-au propus spre dezbatere partidelor parlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 19:18
nicoleta
colaborare
Oportunitate pentru oricine!
Aceasta oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe de profesionisti inimosi, gata sa va ofere si dvs o cale de a va rotunji veniturile! Va asteptam sa incepeti si sa castigati bani acum, din prima luna, in ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Proiectul vizeaza piata de carte online.Se asigura contract legal Cereti mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ