Atanasiu: PNL va propune amânarea intrării în vigoare la 1 ianuarie 2016 a unor măsuri fiscale

| 04 aug, 11:58

PNL se va prezenta la consultările cu celelalte partide parlamentare cu propriile calcule privind politica fiscal-bugetară, urmând să propună partenerilor de dialog ca o serie de măsuri fiscale să fie amânate de la intrarea în vigoare începând cu 1 ianuarie, a declarat, marți, prim-vicepreședintele liberal Teodor Atanasiu.

"Noi o să venim cu calculele în fața colegilor parlamentari și o să discutăm cu ei care sunt măsurile care pot intra imediat de la 1 ianuarie și care vor trebui amânate și cu cât timp vor trebui amânate, astfel încât măsura să fie sustenabilă. (...) Datorită faptului că Guvernul Ponta nu a luat toate măsurile de restructurare a pierderilor din economia românească sau a cheltuielilor inutile din economia românească, nu pot fi aplicate toate de la 1 ianuarie", a explicat prim-vicepreședintele liberal la RFI, întrebat în ce vor consta consultările pe care PNL le-a propus pentru data de 17 august partidelor parlamentare.

Atanasiu a adăugat că PNL nu dorește neapărat ca în privința TVA să fie preluată poziția exprimată de liberali.

"Noi nu ținem neapărat să fie cum spunem noi TVA-ul. Poate fi oricare din celelalte măsuri amânată sau renunțat temporar la ea, astfel încât să-și facă efectul celelalte măsuri, să vedem că ajungem să colectăm mai mult pe creșterea bazei de impozitare și să putem folosi toate măsurile de relaxare fiscală în final", a spus prim-vicepreședintele PNL.

Întrebat dacă președintele interimar al PSD, condamnat în primă instanță, este frecventabil pentru PNL, Atanasiu a susținut că liberilor nu le face plăcere să discute cu un lider politic ca Liviu Dragnea, dar, pe de altă parte, românii nu pot să aștepte după "mofturi".

"Nu este un lider cu care ne face plăcere să discutăm, dar poporul român nu poate să aștepte după mofturi, după cum își aleg partidele liderii, poporul român are nevoie de legi care să-i permită să se dezvolte ca o națiune europeană și, de aceea, vom sta de vorbă cu toate partidele parlamentare, chiar dacă nu ne convin anumiți lideri", a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, după ședința Biroului Politic Național, că liberalii propun partidelor politice parlamentare data de 17 august pentru demararea consultărilor pe tema macrostabilității economice a României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ