Ponta: Justiţia, independentă "după 2014"; Băsescu "este prea bătrân ca să se schimbe"

| 23 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că Justiţia din România va fi independentă, puternică şi nu va mai fi folosită de oamenii politici 'după 2014', când expiră mandatul preşedintelui Traian Băsescu, despre care a spus că 'este prea bătrân ca să se schimbe'.

'În întâlnirea cu vicepreşedintele Biden, eu am exprimat un punct de vedere pe care îl împărtăşesc şi în care eu cred şi de care cred că România are nevoie, şi anume: Justiţia cât mai independentă, cât mai puternică şi cât mai extrasă din bătăliile politice, pentru că ceea ce cred că a făcut rău României şi Justiţiei din România a fost faptul că Justiţia a fost folosită în bătălia politică. (...) Barack Obama nu iese să spună 'eu îi protejez pe procurori ca să le facă dosar la republicani'. Nu se întâmplă aşa ceva şi nici nu s-ar putea întâmpla. Deci, ideea mea a fost - şi o susţin şi o cred foarte mult, dincolo de faptul că am discutat la Washington - cred la Bucureşti că, după 2014, Justiţia din România va fi nu doar independentă şi puternică, dar nu va mai fi folosită de oameni politici', a afirmat Ponta, la TVR.

Întrebat de ce vizează un termen atât de îndepărtat, Ponta a motivat că el nu crede că, 'până la finalul ultimului mandat al preşedintelui Băsescu, domnia sa se va schimba deodată'.

'Timp de nouă ani a folosit justiţia în bătăliile sale politice, măcar ca discurs, el este cel care face dosare, el este cel care pune procurori, el este cel care sună procurorii de pe telefonul său direct şi nu cred că se va mai schimba, nu mai poate, este prea bătrân să se schimbe la vârsta asta', a concluzionat Victor Ponta.

Solicitat să explice de ce administraţia de la Washington nu-i face reproşuri şi lui Traian Băsescu, premierul a spus că în întâlnirea avută cu Joe Biden 'pur şi simplu nu s-a pomenit numele preşedintelui'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2013
Joe Bideu
Acum nu ca nu-l cred pe Ponta (ca nu-l cred), dar, ca sa lamurim toate intrebarile, nu s-ar putea face publica discutia lui Ponta cu Biden?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ