Ponta: La Legea minelor, Antonescu a jucat iar la offside, dar s-a lăsat singur în offside

| 12 dec, 2013

Premierul Victor Ponta l-a acuzat joi pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, că şi-a continuat "jocul la offside" şi în cazul proiectului legii minelor, dar că de această dată "s-a lăsat singur în offside".

"Legea minelor a fost discutată în USL şi de mine cu preşedintele Antonescu. Eu am fost de acord, pentru a se mai evita discuţiile politice, ca forma legii să fie cea finalizată de către colegii liberali, PSD nu intervine deloc pe lege, cum zic liberalii...după care am văzut că, în stilul devenit deja clasic, s-a jucat la offside. Mi se pare că jocul lui Antonescu tot timpul de a lăsa pe cineva în offside... acum s-a lăsat singur în offside şi nu câştigăm nimic din chestia asta", a spus Ponta.

Ponta a mai declarat că România trebuie să aibă neapărat o Lege a minelor.

Legea minelor nu a întrunit marți la Camera Deputaţilor numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată. Legea a întrunit doar 160 de voturi "pentru", 105 voturi "împotrivă" şi 22 de abţineri.

Pentru adoptare erau necesare voturile favorabile a cel puţin jumătate plus unul din totalul deputaţilor, respectiv 204.

Noua lege a minelor, elaborată de USL pentru a rezolva problema Roşia Montană după respingerea proiectul promovat de guvern, trecuse într-o şedinţă-fulger marți seară de comisiile pentru industrii şi administraţie ale Camerei Deputaţilor.

Noua lege a scos marți în stradă zeci de oameni, care se opun exploatării de la Roșia Montană.

Manifestanți anti-Roșia Montană au reclamat că legea minelor creează facilităţi pentru exploatarea la Roşia Montană. Protestatarii au spus că au fost introduse amendamente ce ar permite exploatările de la Roșia Montană, iar statul asigură facilități pentru companiile private.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 2013
Catalin Popa
Rusine
Ar trebui sa le fie rusine liberalilor ca au lasat industria miniera in ceata!
Sa le spuna cineva ca legea minelor era absolut necesara pentru relansarea economica a tarii!
12 dec, 2013
Dumitrita
Razboiul vostru saracia noastra
Opriti-va din razboi si stati si intelegeti-va odata ca pana va razboiti trec toate investitiile si toate oportunitatile pe langa voi. Aceste investitii ar putea ajuta la relansarea economia tarii.
Voi nu vedeti ca la Rosia Montana somajul este de 80% , nu vedeti ce saracie e in toata tara? dati odata drumul la proiectul minier ca sa ne mearga si noua bine ca rade Europa de noi cum punem pe fuga investitorii straini din tara noastra. Vom ramane codasii Europei in stilul acesta.
12 dec, 2013
Calin
investitii, nu jocuri politice!
in loc sa se ocupe doar cu jocuri politice, poate politicienii ar trebui sa faca si ceva bun pentru tara, cum ar fi PORNIREA INVESTITIILOR!! mor oamenii de foame cu aurul blocat sub pamant si astora le arde numai de intepaturi!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ