Ponta: Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe în 2015

| 20 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că lucrările la autostrada Sibiu-Pitești vor începe în 2015 pe baza noului studiu de fezabilitate.

"Le-am confirmat celor de la Dacia că din programul 2007-2013 de autostrăzi deja s-au alocat 25 milioane euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate, că în 2015 începem lucrările pe baza noului studiu de fezabilitate din ambele capete și dinspre Sibiu și dinspre Pitești (...) și că toată autostrada Pitești-Sibiu va fi finalizată din programarea 2014-2020", a spus Ponta, la Pitești, citat de Agerpres.

La remarca unui jurnalist că ministrul Transporturilor, Dan Șova, a scris pe blog că lucrările la această autostradă ar începe în 2017, Ponta a arătat că depinde despre ce tronson este vorba.

"Nu există un singur tronson. (...) Nu poți să vorbești despre un singur an în care este inaugurat. (...) O să-i spun domnului Șova mai bine să vorbească decât să scrie pe blog, că văd că au toți boala blogurilor și cred că nici el nu mai înțelege ce scrie pe blog", a afirmat premierul.

Pe de altă parte, referindu-se la Traian Băsescu, Victor Ponta a spus că în 15 ani, perioadă în care Băsescu a deținut diferite funcții, nu a construit "niciun kilometru de autostradă", iar acum "l-a apucat dragostea la bătrânețe."

"Cei care timp de 15 ani nu au făcut un metru de autostradă după care ne dau lecții cum se fac autostrăzile vă mint dacă vă spun că la anul s-a terminat tot. E problemă de studii de fezabilitate pe care nu le-a refăcut nimeni, este problemă de aprobare a acordului de parteneriat cu UE și este problemă de proceduri. Cu riscul de a nu fi la fel de popular ca populiștii, noi v-am spus adevărul: de unde se finanțează și în cât timp se face. Altfel, cei care acum își rup hainele că fac într-un an toată autostrada vă mint cum v-au mințit și în 1998-2000, țineți minte, 'aici sunt banii dumneavoastră', v-au luat banii și n-ați avut autostradă. Noi măcar vă spunem adevărul și vă spunem cum se face", a precizat prim-ministrul.

El a arătat că nu există nicio concurență la finanțare între autostrăzile Pitești-Sibiu și Comarnic-Brașov, dat fiind faptul că sunt surse de finanțare diferite.

"Povestea cu concurența între Pitești-Sibiu și Comarnic-Brașov e o minciună pentru simplul motiv că Comarnic-Brașov nu se va finanța din fonduri europene. Sper că în 2020 sau chiar mai repede domnul președinte Băsescu, care n-a făcut niciun metru de autostradă, să meargă liniștit cu Duster-ul domniei sale spre pensie", a susținut Victor Ponta.

Întrebat când va fi semnat contractul Comarnic Brașov, premierul a răspuns: "Când avem toate agreement-urile de la bănci, mai-iunie cel târziu".

Premierul Victor Ponta a declarat că s-a întâlnit, joi, la Pitești cu reprezentanții uzinei Dacia și că a discutat cu aceștia despre faptul că legislația fiscală rămâne neschimbată, iar "trendul pozitiv" pe care l-a înregistrat uzina la începutul anului va fi susținut în continuare prin programul "Rabla".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 mar, 2014
rares
o minciuna cu urmari
asa cum silaghi a oprit autostrada transilvania asa si copy paste vine si ne minte in continuare

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ