Victor Ponta pune capăt speculaţiilor legate de construcţia autostrăzii Piteşti – Sibiu

| 22 mar, 2014

Prin vizita efectuată de către Victor Ponta la Piteşti, cât şi prin declaraţiile sale ulterioare, premierul arată că dezvoltarea infrastructurii rămâne una din priorităţile Guvernului Ponta, protejând totodată relaţia cu cei de la Dacia-Renault.

Lucrările la autostrada care va lega Piteşti de Sibiu urmează să fie demarate anul viitor. Autostrada va fi construită în baza unui nou studiu de fezabilitate, primul tronson din autostradă finalizat urmând a fi cel dintre Piteşti şi Curtea de Argeş. Toată autostrada Piteşti - Sibiu va fi finalizată din fonduri europene din programarea 2014 - 2020.

“Din programul de autostrăzi 2007 - 2013 deja s-au alocat cei 25 de milioane de euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate, în 2015 începem lucrările pe baza noului studiu de fezabilitate din ambele capete, şi dinspre Sibiu şi dinspre Piteşti, Piteşti-Curtea de Argeş urmând să fie primul tronson finalizat”, a afirmat Victor Ponta.

Declaraţia premierului a fost făcută la Piteşti, acolo unde Victor Ponta a avut întâlniri cu reprezentanţii producătorului de automobile Dacia-Renault.

Întâlnirea se dovedeşte a fi una extrem de benefică pentru că transmite şi un semnal de încredere producătorului francez de automobile, în contextul declaraţiilor iresponsabile ale preşedintelui Băsescu care afirmarse anterior că nefinalizarea Coridorului IV paneuropean va duce la pierderea asamblării de la Uzinele Dacia Piteşti în favoarea Marocului.

De altfel, comentariile lipsite de orice simț al răspunderii ale lui Traian Băsescu dovedesc ipocrizia preşedintelui, întrucât vorbim de cineva care a beneficiat de cinci mandate de ministru al Transporturilor, timp în care nu s-a construit niciun kilometru de autostradă. Mai mult, la acea vreme, Băsescu declara senin că România nu are nevoie de autostrăzi. În orice caz, preşedintele ar trebui să fie mai rezervat în a aduce critici guvernului pe această temă, în condiţiile în care în perioada guvernului Ponta au fost inauguraţi cei mai mulţi kilometrii de autostradă.

“Sper că în 2020 sau chiar mai repede domnul preşedinte Băsescu, care n-a făcut niciun metru de autostradă, să meargă liniştit cu Duster-ul domniei sale spre pensie”, a punctat Victor Ponta.

În cadrul declaraţiilor făcute joi la Piteşti, premierul a adus lămuriri şi asupra aşa-zisei concurenţe la finanţare între Piteşti-Sibiu şi Comarnic-Braşov, explicând că fiecare autostradă beneficiază de surse de finanţare diferite.
“Povestea cu concurenţă între Piteşti-Sibiu şi Comarnic-Braşov e o minciună pentru simplul motiv că Comarnic-Braşov nu se va finanţa din fonduri europene”, a precizat prim-ministrul.

Prin vizita efectuată de către Victor Ponta la Piteşti, cât şi prin declaraţiile sale ulterioare, premierul arată că dezvoltarea infrastructurii rămâne una din priorităţile Guvernului Ponta, protejând totodată relaţia cu cei de la Dacia-Renault.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mar, 2014
Danut Ministrel Inculturel
Ce dragi imi sunteti....
La voi totul este pe invers: Ponta n-a mintit niciodata (n-a furat din cartile altora niciodata, n-a plagiat) in schimb presedintele Basescu face numai afirmatii lipsite de simtul raspunderii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ