Ponta: Marea provocare pentru România, din punct de vedere energetic, este să iasă din propriile graniţe

| 19 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat joi la inaugurarea hidrocentralei Racoviţa din judeţul Sibiu că România va trebui să exporte energie electrică.

'Important este că mai terminăm proiecte nu doar le începem. Acesta este un semn bun atât pentru Hidroelectrica, cât şi pentru economia românească, pentru că mi s-a spus aici că la hidrocentrala Racoviţa s-a folosit mult tehnica românească. Asta îmi aduce aminte de vremurile în care eram un model pe multe continente ale lumii. Iată că acum uşor, uşor, ne câştigăm piaţa românească', a spus Victor Ponta.

Şeful Executivului a subliniat că marea provocare pentru România din punct de vedere energetic este să iasă din 'graniţele sale'.

'Din punct de vedere energetic producem mai multă energie decât avem nevoie şi trebuie să exportăm. Pentru asta trebuie să avem infrastructura necesară pentru a exporta şi în alte state comunitare. Am mare încredere că România şi-a crescut în ultimul timp generaţii noi de specialişti, de profesionişti şi de oameni cinstiţi', a spus Victor Ponta.

Primul-ministru a felicitat conducerea companiei Hidroelectrica pentru faptul că a ieşit din perioada dificilă în care 'unii s-au îmbogăţit după urma societăţii, societate care este un bun naţional şi care trebuie dusă acolo unde a ajuns societatea Romgaz'.

'Sper ca anul 2014 să se încheie cu succes, listarea să fie ca şi la celelalte companii, iar Hidroelectrica, prin uriaşa cotă pe care o deţine pe piaţa energiei româneşti, să influenţeze în continuare dezvoltarea pieţei de energie din România, să păstreze preţurile scăzute, competitivitate maximă, productivitate mare şi protecţia mediului. Energia hidro este o energie la fel de curată, la fel de bună pentru mediu ca şi cea eoliană şi cea voltaică şi la fel de sigură. Nu vreau să împărţim energiile între cele bune pentru că aduc profituri pentru că vin subvenţionate de la stat şi cele care nu sunt subvenţionate', a afirmat primul-ministru.

El a menţionat că inaugurarea la Sibiu în aceeaşi zi a două proiecte reprezintă un semnal pozitiv pentru economie.

'Faptul că azi la Sibiu inaugurăm două proiecte importante, unul energetic şi unul de infrastructură, cred că este un semnal important economic pentru judeţ, pentru regiune şi pentru faptul că în România se fac şi multe lucruri bune despre care se vorbeşte foarte rar', a declarat Victor Ponta.

Tag-uri: energie, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ