Ponta: Marele promotor al proiectului Roşia Montană a fost Traian Băsescu

| 09 sep, 2013

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat că marele promotor al proiectului Roşia Montană a fost Traian Băsescu şi că din anul 2005 compania a avut asigurări ferme din partea şefului statului că proiectul se va realiza.

"Cei de la Roşia Montană, compania, din 1998, dar mai ales din 2005 de când a venit Traian Băsescu preşedinte, au avut asigurări ferme că proiectul se va face. Există contracte, există avize. Acum, dacă nu se va face, există despăgubiri. Acum, cât vor cere, nu ştiu să vă spun. Eu trebuia să am grijă să nu existe o răspundere a Guvernului, pentru că până la urmă Guvernul dă bani din banii cetăţenilor români", a declarat Ponta, luni, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a precizat că Guvernul a primit de-a lungul timpului notificări din partea companiei canadiene.

"Eu vreau să nu ceară nimic. Probabil că vor cere. Nu probabil. Astea au fost notificările. Boc le-a tot ascuns prin sertare şi, după ce am preluat noi guvernarea, am primit aceste notificări. Şi era normal, pentru că acea companie s-a bazat în ultimii nouă ani pe declaraţiile publice de susţinere şi de realizare a proiectului făcute de Traian Băsescu. Văd că aţi uitat că cel care a fost marele promotor şi autorul proiectului este Traian Băsescu. Acum o să plătim cu toţii", a adăugat Ponta.

Întrebat care este mesajul său către protestatari, Victor Ponta a răspuns: "Existând o majoritate parlamentară pentru respingere, proiectul se va respinge".

Primul-ministru a explicat că, prin respingerea proiectului Roşia Montană, vor exista unele dezavantaje.

"Era o investiţie pe care statul român nu o poate face. Unii au zis de ce să nu o facă românii. Pentru că nu avem (n.r. - fonduri) şi nici nu o să avem prea curând. (...) Să sperăm că peste 5 sau 10 ani va avea statul român aceşti bani. Astăzi nu-i are şi nici la anul nu îi va avea. În al doilea rând, era vorba de locuri de muncă în zonă şi ştiţi că în judeţul Alba e un sprijin puternic pentru proiect. În al treilea rând, vom avea un proces", a precizat primul-ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ