Ponta: Miercuri am o întâlnire cu congresmenii americani pe tema vizelor

| 22 oct, 2013

Premierul Victor Ponta va face lobby şi pentru ridicarea vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA. Ponta a amintit că americanii au fost interesaţi de trei lucruri în România, pe plan economic: menţinerea impozitelor, legea redevenţelor şi protecţia investiţiilor pe care le fac în ţara noastră.

Premierul Victor Ponta a anunţat, după întâlnirea cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, că miercuri are o întâlnire cu mai mulţi congresmeni americani cu care va discuta despre ridicarea vizelor pentru călătoriile în SUA, conform Mediafax.

"Miercuri mă voi întâlni cu câţiva congresmeni americani cu care voi discuta această problemă a ridicării vizelor. Vom discuta despre ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în Statele Unite. Sper ca argumentele pe care le vom prezenta să cântărească mult şi să putem rezolva această problemă", a afirmat premierul.

Premierul Victor Ponta a declarat că l-a asigurat pe vicepreşedintele SUA, Joe Biden, că justiţia din România nu va mai fi niciodată implicată în bătălii politice, precizând că subiectul a fost abordat nu legat de politica internă, ci de interesul companiilor de a li se apăra interesele legitime.

Primul-ministru a declarat, la România TV, că interesul companiilor americane de a avea un sistem de justiţie "pe care să îl înţeleagă" şi de a beneficia de protecţia Guvernului şi a justiţiei în apărarea intereselor legitime este unul care se manifestă în toate ţările.

De asemenea, Ponta a declarat că americanii au fost interesaţi de trei lucruri în România, pe plan economic: menţinerea impozitelor, legea redevenţelor şi protecţia investiţiilor pe care le fac în ţara noastră. Premierul se află în vizită oficială la Washington, în intervalul 21-23 octombrie.

La finele săptămânii trecute, Ponta a anunţat că se va întâlni, marţi, la Casa Albă, cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru o discuţie în care va reafirma Parteneriatul strategic politic şi militar dintre cele două ţări şi va aborda perspectivele de colaborare pentru perioada imediat următoare.

El a precizat că va discuta, miercuri, şi cu reprezentanţi ai Congresului american cu atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ