Ponta: Nu am primit un răspuns pentru reuniunea CE de la preşedintele Băsescu

| 22 oct, 2013

Premierul Ponta a afirmat că nu a primit un răspuns din partea preşedintelui Băsescu privind un eventual refuz de a-i acorda mandatul pentru Consiliul European privind agenda digitală, arătând însă că doar Guvernul poate vorbi pe această temă, deoarece Strategia IT nu poate fi citită "la o cafea".

"Despre IT şi agendă digitală nu poate vorbi decât Guvernul, că e treaba Guvernului. Eu nu am primit un răspuns oficial. Dacă merge preşedintele, probabil că domnia sa o să spună părerea personală despre IT. E un domeniu atât de complicat şi de tehnic încât dacă ştim să deschidem un computer sau să folosim un telefon nu înseamnă că ne pricepem la IT", a spus Ponta la postul B1 TV, conform Mediafax.

Premierul a subliniat  că joi se va afla la Bruxelles şi că dacă preşedintele Traian Băsescu are nevoie "să ştie şi el despre ce e vorba pe acolo" îi va pune la dispoziţie documentele, adăugând însă că strategia ţării în domeniu are 300 pagini şi nu poate fi citită în timp ce se bea o cafea.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu un mandat de participare pentru Consiliul European privind agenda digitală.

El a apreciat totodată că, după vizita pe care o va efectua în Statele Unite ale Americii, se va opri şi la Bruxelles.

Duminică, Ponta a spus că nu a primit încă un mandat din partea preşedintelui Traian Băsescu pentru Consiliul European privind agenda digitală, dar că intenţionează să meargă la Bruxelles, pentru reuniunea socialiştilor europeni.

Premierul se va afla în vizită oficială în SUA în perioada 21-23 octombrie.

În intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European în care se va discuta şi despre agenda digitală şi modul în care pot fi înregistrate progrese către finalizarea pieţei unice digitale până în 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ