Ponta: Nu dau multă atenţie celor spuse de preşedinte; ce a spus doamna Lagarde mi s-a părut serios

| 16 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că nu acordă 'foarte multă atenţie' cuvintelor preşedintelui Traian Băsescu, care a apreciat că în România există tendinţa luării unor decizii populiste ce ar putea afecta macrostabilitatea economică, dar că, în schimb, i s-a părut 'interesant şi serios' ceea ce a spus directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

'Sincer, nu ştiu şi nici nu dau foarte multă atenţie (precizărilor preşedintelui Traian Băsescu - n.r.). Eu am fost la prezentarea pe care a ţinut-o doamna Lagarde la Banca Naţională, în faţa lumii financiare, diplomatice din Bucureşti şi acolo s-au spus nişte lucruri de către doamna Lagarde, nişte lucruri bune, pozitive despre România, în special despre perspectiva noastră în perioada următoare. Şi a mai spus un lucru doamna Lagarde, care a sunat excelent în urechile mele. A spus că România a făcut macrostabilitate fiscală, dar nu a ţinut cont de împărţirea corectă a sarcinii acestei macrostabilităţi şi acestei ajustări şi atâta timp cât nu ţii cont de faptul că trebuie, practic, să nu pui toată greutatea numai pe unii, pe ăia mai săraci, ci o faci aşa, cu toporul, costurile politice şi sociale sunt foarte mari. Deci, ceea ce a spus doamna Lagarde mi s-a părut interesant şi serios', a afirmat Ponta la Antena 3.

Premierul a mai precizat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu preşedintele Traian Băsescu a reieşit că miercuri seară vor începe, în mod oficial, discuţiile cu Comisia Europeană şi FMI pentru un nou acord.

'Deşi Guvernul este, sigur, titularul negocierii, şi preşedintele ţării, şi guvernatorul Băncii Naţionale sunt implicaţi, conform legii', a menţionat primul-ministru.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi dimineaţă, la începutul întâlnirii cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, că România poate fi dezechilibrată foarte uşor din punctul de vedere al stabilităţii macroeconomice doar prin câteva decizii populiste.

'Suntem pe drumul bun în ce priveşte macrostabilitatea economică, dar acest proces nu s-a consolidat şi trebuie să lucrăm din greu pentru a menţine macrostabilitatea economică. Dacă ne uităm la cifre, putem constata uşor că doar prin câteva decizii populiste putem dezechilibra foarte uşor România. Iar această tendinţă există în acest moment în România', a spus Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ