Ponta: O audiere la DNA e posibilă după finalizarea expertizei financiar-contabile. După 11 august

| 15 iul, 23:21

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că o audiere a sa la DNA este posibilă după ce va fi finalizată expertiza financiar- contabilă despre care procurorul de caz i-a spus că va fi gata pe 11 august.

 

"O audiere... după ce se termină expertiza. Între timp poziţiile mele faţă de opiniile procurorului au fost depuse în scris.(...) Despre ce să vorbim dacă nu avem expertiza financiar-contabilă? Am cerut un singur lucru, să avem expertiza. Procurorul mi-a spus că pe 11 august este gata, ne uităm pe concluzii", a spus Ponta la B1TV, citat de Agerpres.

Premierul a precizat că această expertiză a fost solicitată de avocaţi şi aprobată de procuror, căruia îi mulţumeşte pentru acest lucru.

"Expertiza financiar-contabilă eu cred că va stabili că am plătit până la ultimul leu toate taxele. Procurorul spune: "Şova n-a plătit nişte taxe - vreo 30.000 de lei şi tu ai ajutat să nu le plătească!" Dar eu le-am plătit. Ăsta este scopul expertizei", a relatat Ponta.

Întrebat de ce nu a contestat în instanţă sechestrul pus de procurori pe bunuri ale sale, premierul a răspuns: "Nu îmi doresc acest lucru. Am aflat din presă la ora 10 că urmează la ora 11 să îmi fie pus sechestru pentru suma aceasta destul de mică dar nu am bani să-i pun în cont. M-am prezentat cu contractul de proprietate al apartamentului meu- care e doar al meu şi nu al soţiei- care costă mult mai mult decât suma respectivă. (...) Am venit pregătit".

Ponta a negat informaţia apărută în presă că s-ar fi prevalat de dreptul la tăcere în faţa procurorului şi a povestit că a stat în biroul anchetatorilor doar 5 minute.

"Am făcut 20 de minute de jos până în biroul procurorului, pentru că eram în cârje, am stat 5 minute acolo şi încă 20 de minute la întoarcere", a spus el.

Şeful Guvernului a mai susţinut că l-a întrebat pe procuror referitor la posibilitatea introducerii măsurii controlului judiciar în cazul său iar acesta i-a spus că nu este cazul.

"L-am întrebat pe procuror (n.r.- despre control judiciar) şi mi-a spus că nu e cazul. Nu cred, am discutat acolo, am întrebat, am spus că plec în concediu, unde cum..", a relatat premierul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iul, 08:06
Dan Sultanescu
si marmota invelea ciocolata
Ponta este pentru noi un Petre Ispirescu,evident cu plusul de la doctorat(felcerat)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ