Cătălin Predoiu: Este neconstituțional ce propune Victor Ponta în legătură cu numirea unui nou premier

| 16 iul, 14:07

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a calificat, joi, drept "neconstituțională" varianta invocată de premierul Victor Ponta privind o eventuală demisie din funcție, respectiv existența unui acord în baza căruia președintele României să nominalizeze un șef al Executivului tot din rândul actualei coaliții de guvernare.

"Din punct de vedere politic arată că premierul Victor Ponta nu a înțeles nimic din votul de anul trecut la prezidențiale, iar din punct de vedere juridic, constituțional demonstrează pe deplin nivelul de cunoștințe pe care îl are premierul Victor Ponta, jurist de altfel. Deci, este o propunere neconstituțională și cred că nici nu merită să stăm prea mult asupra ei. Îl luăm prea în serios pe Victor Ponta", a susținut Predoiu, răspunzând unei întrebări pe această temă, la o dezbatere organizată la Palatul Parlamentului pe tema Strategiei de Securitate Națională, conform Agerpres.

Citește și:  Ponta: Îmi dau demisia dacă va exista un acord politic cu Iohannis că premierul va fi tot din coaliție

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la postul B1 TV, răspunzând unei întrebări, că ar fi dispus să-și dea demisia din funcție doar dacă președintele Klaus Iohannis îi va garanta, printr-un ''acord politic'' scris, că noul șef al Executivului va fi tot din partea actualei coaliții de guvernare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ