Vasile Blaga despre declarația lui Ponta privind eventuala demisie: Nu el îi dictează președintelui Iohannis

| 16 iul, 15:27

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a declarat joi, la Deva, că Victor Ponta nu cunoaște Constituția și că și nu-i poate impune președintelui Klaus Iohannis să nominalizeze un alt premier de la PSD, liderul liberal menționând că 'e de văzut' dacă social-democrații mai au o majoritate în Parlament.

"Un om arogant, care zice că-i jurist (Victor Ponta, n.r.), dar care nu cunoaște Constituția. Dacă dânsul își dă demisia, e de văzut dacă mai există o majoritate în actuala configurație parlamentară, cum există ea astăzi. Dacă îmi aduc aminte, unul dintre partidele care a zis că-l susține, a zis că-l susține pe el (pe Victor Ponta n.red.), atât timp cât este prim-ministru și nu susține PSD-ul. Deci lucrurile sunt complicate. Președintele, după discuții cu partidele politice, așa spune Constituția — și ați observat că domnul Iohannis nu încalcă nici în literă, nici în spirit Constituția — va chema la consultări la Cotroceni toate partidele politice și va ajunge la o concluzie. Nu Ponta îi dictează Președintelui. Președintele are obligația de a consulta partidele și de a ajunge la o concluzie', a afirmat Vasile Blaga, conform Agerpres.

Citeşte şi:  Cătălin Predoiu: Este neconstituțional ce propune Victor Ponta în legătură cu numirea unui nou premier

La rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu a apreciat că propunerea formulată de Victor Ponta este 'ridicolă', menționând că aceasta se justifică prin faptul că actualul premier s-ar teme că își va pierde funcția.

'Propunerea e ridicolă. (...) Din nefericire pentru domnia sa, are declarații impulsive; vine cu câte o nouă idee în fiecare zi. Și asta are o singură justificare: neliniștea și frica pe care o trăiește zilnic că-și va pierde funcția de premier. Și știți cum se întâmplă, în general, de ce ți-e frică, nu scapi', a spus Gorghiu.

Citește și:  Ponta: Îmi dau demisia dacă va exista un acord politic cu Iohannis că premierul va fi tot din coaliție

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la postul B1 TV, răspunzând unei întrebări, că ar fi dispus să-și dea demisia din funcție doar dacă președintele Klaus Iohannis îi va garanta, printr-un ''acord politic'' scris, că noul șef al Executivului va fi tot din partea actualei coaliții de guvernare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ