Ponta: Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru Ministerul Transporturilor

| 19 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a anunţat într-o conferinţă de presă că Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru şefia Ministerului Transporturilor, completând că PNL trebuie să facă o altă propunere pentru acest minister.

"Am luat act, am vorbit cu dl. Silaghi. Aşa cum ştiţi, şi-a retras candidatura. Până luni PNL să facă o altă propunere pe care să o înainteze", a declarat Victor Ponta.

"Cand l-am propus nu era acuzat de nimic. Ma simt într-un fel vinovat faţă de toţi oamenii pe care îi propun, când îi propun li se descoperă ceva", a mai spus şeful Guvernului.

Premierul a exclus varianta unui nou interimat la Ministerul Transporturilor. "Nu se poate, constituţional, să mai fie cineva, 45 de zile e durata maximă a interimatului. Nu se poate să mai fie încă cineva interimar, niciun alt membru al guvernului. Trebuie să avem un nou ministru până luni".

Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele PNL a declarat într-o conferinţă de presă că cererea DNA de urmărirea penală împotriva lui Ovidiu Silaghi reprezintă o lovitură pentru PNL, dar speră ca DNA să fie echidistant politic. " Ovidiu Silaghi a spus că nu este vinovat şi că îşi retrage candidatura. Îl felicităm pe domnul Silaghi că nu obstrucţionează justiţia. La toate solicitările DNA, PNL va avea o poziţie de a nu obstrucţiona solicitările DNA", a mai spus Daniel Chiţoiu,

Într-o declaraţie remisă presei de Ovidiu Silaghi, acesta a confirmat că şi-a retras candidatura: "Pentru a nu prelungi situaţia de interimat la acest minister şi pentru a nu aduce prejudicii de imagine Partidului Naţional Liberal şi Guvernului României, îmi voi retrage candidatura la Ministerul Transporturilor şi voi cere PNL să facă o nouă nominalizare. Sunt convins că în timp se va dovedi faptul că sunt întru totul nevinovat şi că aceasta a fost o manevră politică a lui Traian Băsescu".

El a mai declarat că nu a influenţat şi nu a intervenit în niciun fel în împiedicarea rezilierii contractului Arad-Nădlac deţinut de firmele lui Nelu Iordache, punctând că este nevinovat şi că este vorba de "o manevră politică" a preşedintelui Traian Băsescu.

"Nu am cerut si nu am primit niciodata foloase necuvenite (bani sau alte bunuri sau servicii) de la Nelu Iordache sau vreunul din interpusii sai, in niciun scop, si nu am intervenit in executarea sau ne-executarea platilor din acest contract sau oricare altul.

Referatul (DNA - n.r.) se bazeaza pe o denuntare a unui individ care, in incercarea de a-si salva situatia, aruncă vinovatii pe alte persoane. In acest context, nu pot sa nu remarc coincidenta aparitiei acestui referat, precum si invitarea mea la DNA pentru audieri pe 21 august 2013, in preajma declaratei zile a deciziei numirii mele de catre Presedintele Traian Basescu in propusa calitate de Ministru al Transporturilor. De asemenea, nu pot sa nu observ faptul ca acest referat a aparut dupa ce incercarea ANI de a ma declara incomatibil a esuat. Tot in seria coincidentelor se incadreaza si discursul Presedintelui Traian Basescu din 22 iulie 2013 in care explica faptul ca nu doreste sa ma numeasca la conducerea Ministerului Transporturilor. Doar ca in acel discurs nu gasise inca motivul pentru a nu ma numi, iar acum DNA i-a oferit „motivul perfect”. Situatia este asemanatoare cu alte cazuri similare din trecut (Atanasiu, Pacuraru si altii)", a mai precizat Silaghi în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ