Ponta: până luni ar trebui să ştim noul ministru de la Transporturi

| 18 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat joi că încă nu i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu propunerea pentru noul ministru al Transporturilor, dar a spus că va avea o nouă discuţie cu şeful statului pe această temă.

"O să vorbesc cu domnul preşedinte", a afirmat Victor Ponta, precizând că îl va suna pe preşedintele Traian Băsescu. Premierul a subliniat că "probabil până luni trebuie să ştim foarte clar decizia preşedintelui", conform Agerpres. Victor Ponta a subliniat  că Partidul Naţional Liberal, căruia îi revine portofoliul Transporturilor în Guvernul USL, nu i-a propus o variantă de rezervă, "pentru că nu era cazul".

"O să discutăm dacă va fi cazul", a adăugat Victor Ponta, după ce a participat la o conferinţă dedicată IMM-urilor.

Premierul a discutat marţi cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilitatea numirii liberalului Ovidiu Silaghi în postul de ministru al Transporturilor, rămas vacant săptămâna trecută, după revocarea lui Relu Fenechiu. Preşedintele Băsescu i-a răspuns că se mai gândeşte.

Silaghi a mai deţinut postul de ministru al Transporturilor în Cabinetul Ponta I, dar el nu a mai fost cooptat în Guvernul format după alegerile din 9 decembrie 2012, întrucât fusese acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate, neputând justifica aproximativ 45.000 de euro din declaraţia de avere.

Pe 14 aprilie, el a anunţat că a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat vinerea trecută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul ''Transformatorul'' la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Victor Ponta a declarat recent că îşi doreşte să plece cât mai curând de la interimatul ministerului de Transporturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ