Ponta: Parlamentul este singura instituţie legitimă în bătălia dusă în continuare cu abuzurile preşedintelui

| 31 aug, 2013

Parlamentul este singura instituţie legitimă în bătălia dusă în continuare cu abuzurile preşedintelui, a declarat sâmbătă premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, în cadrul reuniunii cu senatorii şi deputaţii Uniunii care a avut loc la Mamaia.

'Parlamentul este singura instituţie legitimă în bătălia dusă în continuare cu abuzurile preşedintelui. Noi, din păcate sau din fericire, trebuie să dedicăm 99 la sută din eforturile guvernului problemelor de zi cu zi şi gestionării oricărei situaţii - de la alocări de fonduri pentru un pod, până la accidente şi alte lucruri care ţin de guvernarea de zi cu zi. Însă faptul că aproape orice lege bună pe care o votaţi vă este retrimisă de preşedinte şi contestată la Curtea Constituţională şi aşa mai departe, e un tip de sabotaj căruia trebuie să-i găsiţi dvs., prin mobilizare, remediu. Legat de referendum, cred că acesta e primul test. Dacă îl trecem într-o săptămână de Senat şi într-o săptămână de Cameră, s-a închis discuţia pe această temă. Eu o să merg în ideea unui regim politic în care Parlamentul are principalul cuvânt de spus', a subliniat liderul PSD.

Potrivit acestuia, sunt lucruri cu care trebuie obişnuit sistemul politic românesc.

'Sunt lucruri în care Parlamentul are cel puţin dreptul de a fi informat, dacă nu să decidă. Dar informarea Parlamentului pentru acorduri cu FMI, pentru Siria, pentru toate lucrurile importante... eu mă voi manifesta în acest sens. Sigur că vă cer sprijinul, dar în primul rând trebuie să obişnuim oamenii că lucrurile importante se decid cu informarea sau cu aprobarea Parlamentului', a arătat Victor Ponta. 

El a mai spus că la alegerile europarlamentare nu va exista un alt obiectiv decât acela ca PSD să câştige cât mai multe mandate, la fel PNL şi PC: 'Şi ce rămâne... pe la ceilalţi'. Premierul a mai remarcat că, după un an şi jumătate, Guvernul pe care îl conduce este singurul care nu a fost confruntat cu o moţiune de cenzură. 'Nu e sfârşitul lumii când apare vreo moţiune de cenzură. (...) Înseamnă că am guvernat bine, înseamnă că nu vă supăraţi pe mine şi pe ceilalţi miniştri dacă ne facem până la urmă datoria de dialog şi informare pentru grupurile din Opoziţie. Eu cred că atunci când am discutat cu UDMR şi PP-DD, pe buget, pe legea proprietăţilor, e un lucru foarte bun', a adăugat liderul USL.

În context, şeful Executivului s-a arătat mulţumit de miniştrii şi a punctat că toţi sunt trataţi ca fiind membri ai USL, nu ai unui anumit partid. 'Sunt mulţumit de toţi miniştrii care fac parte din Cabinet. Nu i-am tratat şi nu-i voi trata niciodată ca pe miniştrii PSD, PNL sau PC, ci USL. Eu nu vorbesc decât de Guvernul USL şi aşa gândesc şi sincer, fiindcă îmi doresc foarte mult ca în 2016, în această formulă, să putem da socoteala în faţa oamenilor, că am reuşit să facem din ceea ce am promis anul trecut', a argumentat premierul Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ