Ponta: Pe liberali îi va costa lipsa de solidaritate

| 22 apr, 2013

Premierul Victor Ponta crede că pe cei din PNL ar putea să îi "coste" lipsa de solidaritate în declaraţii, întrucât afirmaţiile unor liberali precum Sorin Roşca Stănescu sau Sorin Frunzăverde "trag în jos" partidul.

"Oamenii spun <Dacă sunteţi împreună la guvernare, nu se poate că nişte PNL-işti să critice Guvernul. Plecaţi de la guvernare dacă nu vă place>. Eu cred, de exemplu, că declaraţiile domnilor Frunzăverde, Roşca Stănescu trag în jos PNL-ul", a precizat Ponta ieri seară, la România TV. 

El a adăugat că inclusiv liderul acestui partid, Crin Antonescu, ar putea fi afectat de astfel de declaraţii, şi că acei liberali care critică guvernarea au uneori alte interese.

"Ludovic Orban de fapt nu are nicio treabă cu USL şi PSD. El de fapt vrea să dea în Crin Antonescu, Roşca Stănescu vrea să se bată cu SRI, domnul Frunzăverde nu ştiu ce treabă mai are şi el pe acolo, că nu e regiunea la Reşiţa, că o să fie la Timişoara. De fapt, niciunul nu are nicio treabă cu USL. Însă repet, m-am uitat pe cifre. Acest gen de lipsă de solidaritate îl afectează chiar pe Crin sau pe cei de la PNL, nu pe mine", a adăugat premierul.

Victor Ponta a mai spus că va dori să discute acest subiect în USL, doar când va simţi că o serie de critici la adresa guvernării sunt încurajate şi de conducerea PNL.

Întrebat dacă are sentimentul că PNL îşi face campanie electorală criticând guvernarea actuală, Ponta a ţinut să precizeze că nu confundă întreg partidul cu "vedetele de televizor".

Ponta susţine că o candidatură separată a celor două partide la europarlamentare nu va afecta guvernarea, adăugând că acest scrutin nu reprezintă o înfruntare directă în cadrul colegiilor electorale, fiind vorba de un vot de listă naţională.

"E o chestiune de mobilizare pentru că la europarlamentare, mai ales dacă nu avem prezidenţiale în acelaşi timp, în mod sigur prezenţa va fi scăzută. (...) În general, prezenţa la europarlamentare e scăzută şi atunci e un test de mobilizare", a spus Ponta.

El a adăugat că diferenţa ar putea fi dată de faptul că PSD este mai pro-european, iar PNL are o atitudine "un pic mai războinică", fiind "mai vocal la adresa Comisiei Europene". De asemenea, Ponta a apreciat că votul va fi unul preponderent politic.

Ponta: Principala provocare e guvernarea

În ceea ce priveşte relaţia cu Traian Băsescu, Ponta a declarat că "nu-i place mai mult decât anul trecut". însă acum principala preocupare e guvernarea.

"Pentru mine marele adversar nu mai e Traian Băsescu. Dacă poate să nu mă încurce preşedintele, nici acesta, nici cel viitor, ar fi extraordinar", a declarat prim-ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ