Ponta: Pierderile estimate de compania RMGC în cazul Roşia Montana ar fi de până la 2 miliarde euro

| 10 sep, 2013

În cazul în care Parlamentul respinge proiectul de la Roşia Montană licenţa de exploatare nu se va pune în aplicare, a declarat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a punctat că pierderile calculate de compania RMGC, evaluate în contract, sunt de până la două milioane de euro.

''Există din 1999-2000 licenţă de exploatare. (...) În 14 ani Guvernul nu a luat o decizie. Am considerat că este un gest normal să finalizez negocierile şi să cer votul Parlamentului. E clar că nu se va da acest vot. Nu se pune problema să acceptăm suma de 2 miliarde de euro. Licenţa de exploatare în acest caz (n.r. în care Parlamentul va respinge proiectul de lege) nu se va pune în aplicare. (...) În Guvern toată lumea şi-a dat avizul apoi s-a luat o decizie politică. Iau act de ea şi o respect'', a mai spus Ponta, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea cu grupul UDMR.

Ponta a subliniat că în contract nu există o clauză anume care să prevadă despăgubiri şi că suma de 2 miliarde de dolari este invocată în mai multe adrese oficiale ale companiei cuprinzând cheltuielile făcute până acum şi eventualele pierderi comerciale.

"S-au desfăşurat negocieri, discuţii, domnul Şova o vă va pună mâine la dispoziţie toate documentele din toţi aceşti ani. Nu pot şi nu am de gând să fiu avocatul cuiva care dă în judecată statul român. Guvernul a considerat, pentru că de 14 ani nu s-a făcut nimic, eu am considerat că este un gest normal, de responsabilitate, să finalizez negocierile şi să cer votul Parlamentului pentru un asemenea proiect. Acum lucrurile sunt clare, nu se va da un vot pentru. Evident că nu se pune problema să acceptăm o asemenea sumă, ei vor cere în instanţă şi noi ne vom apăra", a mai spus premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ