Ponta: Raportul MCV arată că România a făcut progrese importante, indiferent de interpretările politice

| 22 ian, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că Raportul MCV publicat de Comisia Europeană arată că România a făcut progrese importante, indiferent de interpretările politice care se dau acestui document.

"Am văzut raportul MCV. Indiferent de interpretările politice care, evident, nu vor lipsi, am auzit ce a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene: România a făcut progrese importante şi substanţiale. Suntem în continuare, din punctul de vedere al Comisiei, pregătiţi să intrăm în Spaţiul Schengen, decizia va fi una politică a statelor membre", a afirmat premierul, conform Agerpres.

În acest context, Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să prezinte "în mod echilibrat" conţinutul raportului.

"Toate lucrurile care sunt trecute în raportul MCV vă rog să le prezentaţi şi să le explicaţi într-un mod echilibrat şi profesionist, indiferent de modul în care, în tradiţia deja cunoscută, vor fi speculate politic", a spus Ponta.

Rapoartele privind progresele înregistrate de România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare au fost adoptate şi prezentate miercuri, la Bruxelles, de Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

România a făcut progrese în numeroase domenii de la ultimul raport în cadrul MCV, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

"Bilanţul instituţiilor-cheie din domeniul judiciar şi în materie de integritate a rămas pozitiv, în ciuda unor circumstanţe uneori dificile. A continuat adoptarea unor modificări legislative necesare şi îndelung aşteptate, iar spiritul de cooperare dintre instituţiile judiciare şi Ministerul Justiţiei contribuie la soluţionarea problemelor de ordin managerial. În acest sens, situaţia a beneficiat de atmosfera mai calmă din punct de vedere politic din ultimii ani", a spus Mark Gray.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ