Ponta: România şi-a recâştigat stabilitatea şi vrea să devină un partener strategic pentru Germania

| 10 iun, 2013

România şi-a recâştigat stabilitatea şi vrea să redevină un partener strategic şi de încredere pentru Germania, a declarat, luni, la Berlin, premierul Victor Ponta, într-o declaraţie de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel.

"Aş dori să-i mulţumesc doamnei cancelar Merkel pentru invitaţie şi pentru această oportunitate de a avea o primă întâlnire bilaterală de la numirea în funcţia de prim-ministru. Mesajul principal pe care doresc să-l adresez Guvernului german este acela că România, după câţiva ani de criză economică, socială şi politică, şi-a recâştigat stabilitatea şi vrea să redevină un partener strategic şi de încredere pentru Germania", a afirmat Victor Ponta.

El a subliniat că 'o Românie stabilă, democratică şi puternică poate să reprezinte un partener pentru Germania şi pentru Europa la frontiera de est a UE'. Ponta a adăugat că va discuta cu Angela Merkel despre cooperarea economică bilaterală.

"Le-am mulţumit în cadrul întâlnirii de astăzi investitorilor germani pentru contribuţia lor importantă la dezvoltarea României. Există din partea Guvernului determinarea absolută de a îmbunătăţi cadrul legislativ, protecţia investitorilor germani şi de a asigura cadrul judiciar de protecţie a acestora", a spus Ponta.

Angela Merkel a afirmat, la rândul său, că între Germania şi România există un parteneriat strâns şi datorită minorităţii germane de pe teritoriul ţării noastre. Ea a remarcat că din cadrul delegaţiei române face parte şi un reprezentant al minorităţii germane, deputatul Ovidiu Ganţ.

Cancelarul german a declarat, la rândul său, că Germania şi România au potenţial de dezvoltare şi a subliniat importanţa respectării standardelor statului de drept, a siguranţei juridice şi necesitatea combaterii corupţiei.

"Mă bucur foarte mult că astăzi este oaspetele meu primul-ministru al României, domnul Ponta. Este prima sa vizită în Germania în calitate de premier. (...) Vom vorbi şi despre relaţiile economice şi politice, caracterizate de prietenie. Avem foarte multe cooperări în plan economic. Suntem cel mai important partener comercial al României, dar mai există potenţial pentru dezvoltarea acestor relaţii. Eu doresc să aibă succes construcţia economică a ţării. Noi dorim să fim parteneri. Pentru economia germană este foarte important să fie respectate standardele statului de drept şi să existe siguranţă juridică, să fie combătută corupţia şi să existe transparenţă", a afirmat Angela Merkel.

Premierul Victor Ponta efectuează o vizită de două zile în Germania.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ