Guvernul menţine în următorii ani cota unică de 16% pentru companii

| 11 iun, 2013

Guvernul va menţine în următorii ani cota unică de 16% pentru companii, a anunţat astăzi premierul Victor Ponta, fără să excludă o eventuală regândire a sistemului de impozitare pentru persoanele fizice.

"La societăţi tot timpul a fost 16%. Ieri (n.r. luni), la Deutsche Bank, am spus că o cotă de impozitare de 16% este prevăzută în acordul politic între partenerii de coaliţie şi va fi păstrată următorii ani pentru că ei (investitorii n.r.) îşi fac business-planurile pe mai mulţi ani şi e o mare diferenţă dacă e 16% ca în România sau e 45% ca în Germania", a arătat Ponta. 

El a arătat că în cazul societăţilor comerciale nu s-a pus niciodată problema reducerii cotei unice, ci doar în cazul persoanelor fizice cu venituri foarte mici.

"La fel, dacă vom avea vreodată o taxă de solidaritate se va referi tot la persoanele fizice cu venituri foarte mici, nu la companii. Deci eu ieri am discutat cu companiile şi pentru companii, în baza acordului politic care a stat la baza USL, până în 2016 această cotă unică nu se modifică", a mai spus Ponta. 

În privinţa persoanelor fizice, el a afirmat că lucrurile vor evolua "în funcţie de cum se stă cu banii la buget". 

"Dacă de exemplu o să avem creştere economică mai mare decât a fost previzionată, dacă o să ţinem ritmul din primul trimestru de 2,2% automat ne facem un spaţiu fiscal", a precizat Ponta. 

Menţinerea cotei unice de 16%, combaterea corupţiei şi a birocraţiei, precum şi sporirea transparenţei au fost recomandările făcute premierului Victor Ponta la o conferinţă despre perspectivele cooperării economice româno-germane organizate luni la sediul Deutsche Bank din Berlin.

"Nu schimbaţi regulile în timpul jocului. Trebuie să ştim că vorbiţi despre ceea ce aţi implementat şi aţi promis", i-a spus premierului Ponta preşedintele Comitetului pentru relaţii economice ale mediului de afaceri german pentru Europa de Est, Eckhard Cordes.

La rândul său, premierul Victor Ponta i-a asigurat pe investitorii germani că Executivul de la Bucureşti va menţine cota unică de 16% pe parcursul întregului mandat de patru ani. El a recunoscut că social-democraţii au propus iniţial modificare acesteia, dar ca urmare a "influenţei pozitive" a partenerilor liberali au decis menţinerea acesteia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ