Victor Ponta: Ordonanţa care prevede impozitarea cu 85% se aplică doar la ASF

| 11 iun, 2013

Premierul Victor Ponta a precizat că Ordonanţa care prevede impozitarea cu 85% a veniturilor compensatorii încasate la finalul mandatului de către angajaţii cu funcţii de conducere sau membrii consiliilor de administraţie şi de conducere se aplică doar în cazul comisiilor reunite în Autoritatea de Supraveghere Financiară.

 

Ordonanţa de urgenţaă, apărută în Monitorul Oficial nr. 331 din 6 iunie 2013,  a produs multă îngrijorare în rândul managerilor, pentru că aceasta nu face nicio diferenţiere între companii de stat, companii private sau instituţii bugetare.

Premierul Victor Ponta a ţinut să precizeze , din Germania, că acest impozit de 85% nu se aplică decât foştilor manageri de la cele trei instituţii care au fuzionat în Autoritatea de Supraveghere Financiară, de asigurări, pensii private şi asigurări mobiliare. "Dau salarii compensatorii la Oltchim, iar acelea nu se impozitează. Doar la ASF se impozitează, pentru că acolo a fost un jaf. Toată ordonanţa se referă la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Aceasta a fost intenţia noastră şi numai la asta aplicăm", a subliniat şeful Guvernului.

Mai mult, premierul a spus că nu cunoaşte alte instituţii publice care să dea salarii compensatorii în asemena cuantumuri. "Practic acolo şi-au stabilit singuri, cei din board.... şi tot ei şi le-au acordat", a mai spus Victor Ponta.

Ordonanţa de urgenţă publicată în Monitorul Oficial spune că prin derogare de la prevederile art. 43 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cota de impozit pe venit este de 85% pentru veniturile reprezentând salarii/indemnizaţii/sume compensatorii acordate, în condiţiile legii, cu ocazia încetării contractului de muncă, raportului de serviciu sau mandatului, angajaţilor cu funcţii de conducere sau persoanelor care sunt numite în calitate de membru în consilii de administraţie şi consilii de conducere.

Executivul a luat această decizie după scandalul privind plăţile compensatorii uriaşe primite de foştii manageri ai instituţiilor comasate în ASF.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ