Merkel cere întărirea luptei contra corupţiei în România

| 11 iun, 2013

Respectarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei, alături de încredere şi transparenţă sunt condiţiile pentru mai multe investiţii germane în România, a spus cancelarul german Angela Merkel, la întâlnirea cu premierul Victor Ponta.

"O deosebită atenţie trebuie acordată statului de drept şi luptei împotriva corupţiei" în România, a declarat Merkel ieri, după reuniunea de la Berlin cu Ponta. Cotidienele Die Zeit şi Die Welt consemnează referirea cancelarului german la aceste două chestiuni în convorbirile cu premierul român şi constată, de asemenea, că cei doi politicieni au subliniat în faţa presei dorinţa de a colabora din punct de vedere economic. Ponta a mai spus că vrea ca România să fie un partener strategic pentru Germania şi UE, potrivit Agerpres.

Merkel cere o luptă mai aspră împotriva corupţiei, notează Deutsche Welle. România nu avansează de ani de zile aşa cum ar trebui pe calea eliminării corupţiei. Această unică temă l-a urmărit pe premierul Ponta şi la prima sa vizită la Berlin, în această calitate, întrucât cancelarul Merkel a cerut progrese în acest sens, comentează sursa citată. România a dat asigurări Germaniei şi celorlalţi parteneri europeni că abordează în mod ferm lupta împotriva corupţiei şi că este angajată să respecte statul de drept. Ponta a spus că, după criza politică, socială şi economică, acum domneşte stabilitatea în România. O Românie stabilă şi puternică ar putea să fie un partener important pentru Germania şi UE la graniţa de est, fiind decisă să garanteze condiţii bune şi de încredere pentru investiţii sigure, mai consemnează Deutsche Welle din declaraţiile premierului român.

Merkel cere de la România luptă împotriva corupţiei, a relatat şi postul public de radio din Germania. Cancelarul Angela Merkel l-a invitat pe şeful guvernului României, Victor Ponta, să întreprindă mai multe reforme în justiţie şi în vederea combaterii corupţiei. La reuniunea de la Berlin, arată sursa citată, cei doi politicieni au subliniat angajamentul pentru colaborarea în plan economic. Ponta a spus că România vrea să fie un partener strategic pentru Germania şi Uniunea Europeană. Sursa menţionată aminteşte că progresele României sunt observate atent şi regulat de Comisia Europeană, din cauza lipsurilor din sistemul de justiţie şi în lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate.

România a promis Germaniei şi partenerilor din UE că va lupta cu hotărâre împotriva corupţiei şi va lua măsuri în favoarea statului de drept, semnalează portalul de ştiri Focus.de. Acesta arată, de asemenea, că premierul Victor Ponta a declarat, înaintea discuţiilor cu cancelarul german Angela Merkel, că în România domneşte stabilitatea, după criza politică, socială şi economică. "Pe baza acestei stabilităţi vrem să construim", citează sursa menţionată din declaraţiile premierului României, care a insistat asupra faptului că o Românie stabilă şi puternică poate să fie un partener important pentru Germania şi UE la graniţa de est. La rândul său, Merkel s-a angajat să contribuie la întărirea relaţiilor dintre cele două ţări, însă a subliniat totodată importanţa statului de drept, încrederii şi transparenţei.

Merkel a reamintit de reformele din România, semnalează T-online. Cancelarul german Angela Merkel a promis sprijin României, însă a amintit în acelaşi timp de reforme în domeniul statului de drept. "Pentru economia germană este deosebit de important statul de drept, încrederea în respectarea legilor, lupta împotriva corupţiei şi o mai mare transparenţă" - condiţiile pentru mai multe investiţii ale companiilor germane în România, după cum a spus Angela merkel. La rândul său, Ponta a dat asigurări că ţara sa vrea să fie un partener de încredere pentru Germania şi UE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ