Ponta: România şi Bulgaria trebuie tratate ca restul statelor europene în privinţa MCV

| 28 apr, 15:05

România şi Bulgaria ar trebui tratate precum celelalte 26 de state membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pe justiţie, care să fie valabil pentru toate ţările care fac parte din Uniune, a susţinut premierul Victor Ponta, marţi, la Strasbourg.

 

"În opinia mea, aşa cum a fost exprimată şi de ministrul Justiţiei, dar şi de preşedintele ţării, domnul Johannis, se pare că este un lucru foarte bun că România şi-a îndeplinit cea mai mare parte din obligaţiile pe care şi le-a asumat la intrarea în UE, că avem o justiţie independentă şi funcţională şi că este corect ca România şi Bulgaria să fie tratate la fel ca şi celelalte 26 de ţări membre. Şi anume, un mecanism, de altfel propus la începutul Comisiei Juncker, un mecanism care să se aplice tuturor ţărilor membre, în aşa fel încât să avem reguli clare pentru Justiţie, pentru statul de drept, pentru drepturi şi libertăţi fundamentale, pe care, evident, România le va respecta întotdeauna. Tratament separat pentru noi? Nu, nu cred că se mai impune în acest moment. Şi cred că, până la urmă, suntem un membru (al UE - n.r.) egal cu toţi ceilalţi. Nu pot fi unii mai egali decât alţii", a arătat premierul, întrebat de jurnaliştii români prezenţi la Strasbourg dacă şi-a exprimat o poziţie privind MCV în cazul României, potrivit Agerpres.

Premierul Victor Ponta efectuează marţi o vizită de lucru la Strasbourg. În prima parte a zilei, şeful Executivului a avut întrevederi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu comisarii europeni Vera Jourova (Justiţie, consumatori şi egalitate de gen) şi Margrethe Vestager (Concurenţă).

În a doua parte a zilei, după o întâlnire cu europarlamentari români, Ponta se va întâlni cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen (responsabil de Locuri de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate).

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ