Victor Ponta vrea să schimbe Realitatea TV cu Antena 3 în Parlamentul European

| 28 apr, 23:32

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a făcut o petiţie pentru schimbarea canalelor interne de TV pentru că, în opinia sa, senzaţia din media este că "PPE conduce încă totul în Europa deşi social-democraţii sunt numeric egali în PE la nivel de premieri", fiind necesară o implicare pentru schimbarea percepţiei. Premierul Victor Ponta a făcut aceste declaraţii cu ocazia vizitei la Strasbourg.

"Voi avea şi o observaţie poate mai amară: acum, în Consiliul European suntem 11 prim-miniştri socialişti şi social-democraţi şi 11 prim-miniştri din PPE, dar în media europeană şi opinia publică pare că PPE conduce încă totul în Europa şi cred că este misiunea noastră să dovedim tuturor votanţilor noştri că avem o voce şi o influenţă egale la adoptarea deciziilor în Uniunea Europeană", a spus Victor Ponta, într-o întâlnire cu grupul european al social-democraţilor din Parlamentul European (PE).

Citeşte şi:  Grupul PPE nu susține înlocuirea Realitatea Tv cu Antena 3 în Parlamentul European

Liderul PSD a argumentat în acest sens cu un exemplu, şi anume că PSD a ocupat, în urma alegerilor de anul trecut, jumătate din locurile rezervate României în Parlamentul European, dar că, atunci când s-a pus problema unei "minore schimbări" privind canalele interne de televiziune din cadrul acestui for, Partidul Popular European (PPE) a transmis că nu poate fi schimbat nimic în pofida existenţei unei majorităţi.

"De aceea cred că ar trebui să ne folosim forţa care ne-a fost dată de către votanţii noştri şi să cooperăm cu toate celelalte grupuri, pentru a arăta votanţilor noştri că îndeplinim promisiunile şi că îi reprezentăm şi luptăm pentru ei", a conchis Ponta.

Grupul europarlamentarilor PSD din Parlamentul European a solicitat recent, printr-o petiţie, înlocuirea postului de ştiri Realitatea TV cu Antena 3, în circuitul tv intern al Parlamentului European, petiţia fiind susţinută şi de eurodeputatul independent Mircea Diaconu şi de liberala Norica Nicolai.

Citește și: Europarlamentarii PSD cer înlocuirea postului Realitatea Tv cu Antena3 în circuitul intern al Parlamentului European


Eurodeputatul PDL Marian-Jean Marinescu a arătat atunci că grupul PSD din Parlamentul European a cerut suplimentarea listei de canale tv româneşti cu postul Antena 3, iar, dacă nu este posibil, înlocuirea postului Realitatea TV cu Antena 3, dar că ai săi colegi din PPE nu susţin această iniţiativă şi vor lua măsuri, deoarece o astfel de decizie nu poate fi luată fără acordul PPE.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, s-a aflat, marţi, la Strasbourg, unde s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, precum şi cu alţi oficiali europeni.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ