Ponta: România şi Lituania au nevoie de o utilizare mai bună a fondurilor europene

| 24 sep, 2013

România şi Lituania au nevoie de o utilizare mult mai bună a fondurilor europene pentru a-şi îmbunătăţi infrastructurile, a afirmat premierul Victor Ponta, astăzi, după întâlnirea cu omologul lituanian, Algirdas Butkevicius.

''Fondurile europene sunt un alt subiect extrem de important pentru ambele ţări pentru că avem nevoie de investiţie, de infrastructură. În timpul întâlnirilor noastre am primit o veste foarte bună pentru România: Comisia Regională a Parlamentului European a adoptat propunerea care fusese trimisă de comisii şi Consiliu pentru a fi acceptat formatul 'N+3' pentru România şi Slovacia. Asta este o veste foarte bună pentru noi; bineînţeles ultimul pas va fi reprezentat de votul în plenul Parlamentului European, dar asta dă României oportunitatea de a folosi mai bine resursele financiare ale perioadei 2007-2012 şi să se pregătească mai bine pentru intervalul 2014-2020.

România şi Lituania au nevoie de o utilizare mult mai bună a fondurilor europene pentru a ne îmbunătăţi infrastructurile atât în ceea ce priveşte drumurile, energia şi toate celelalte zone care trebuie să fie îmbunătăţite. Vom lucra în legătură cu aceste subiecte şi sunt foarte recunoscător că în timpul preşedinţiei lituaniene aceste veşti bune, în legătură cu acest parteneriat care priveşte România, au venit'', a mai spus premierul român, citat de Agerpres.

Totodată, el a subliniat că politica europeană pentru energie reprezintă o prioritate pentru ambele ţări.

''Suntem coordonaţi şi de aceeaşi direcţie în legătură cu noua politică europeană privind independenţa energetică a celor două ţări. România, ca şi Lituania, ca şi Polonia, ca şi alte ţări, cu toţii am promovat cercetarea în domeniul resurselor neconvenţionale de energie. Vorbesc despre gazele de şist, în special. Depunem eforturi conjugate pentru a asigura ţărilor noastre resurse interne energetice şi independenţă energetică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ