Ponta: România trebuie să aibă o poziţie privind Kosovo coordonată cu partenerii din UE

| 03 iun, 2013

Premierul Victor Ponta a precizat că, din punctul său de vedere, România trebuie să-şi coordoneze poziţia referitoare la statutul Kosovo cu partenerii europeni, în contextul în care 22 de state au recunoscut independenţa acesteia. Premierul a anunţat că va discuta acest subiect săptămâna viitoare şi cu omologul său slovac Robert Fico.

La reuniunea comisiilor de politică externă ale Parlamentului, care dezbat statul Kosovo, premierul a spus  că în acest moment, la nivel european, mai sunt cinci state care nu au recunoscut statutul de independenţă al Kosovo. Între cele cinci se află şi România.

"Am avut la Bucureşti discuţii inclusiv pe această temă cu primul-ministru Serbiei. Voi avea şi săptămâna viitoare, la Bratislava - unul din punctul de discuţie cu primul-ministru al Slovaciei, domnul Fico va fi în acelaşi sens. Diplomaţia românească, conform deciziei preşedinte - prim-ministru, şi al unei rezoluţii adoptate de Parlament, a respectat de fiecare dată deciziile la nivel politic, însă suntem într-o continuă adaptare la situaţia politică europeană şi mondială şi ideea de a avea această discuţie este tocmai de a şti dacă România merge într-o anumită direcţie sau dacă, într-un fel, rămâne inflexibilă pe un punct de vedere pe care şi l-a asumat în urmă cu câţiva ani", a subliniat Victor Ponta.

Premierul a spus că există o plajă extrem de largă de opinii, de la opinia de a nu recunoaşte niciodată, în niciun context independenţa Kosovo, până la opinia din cealaltă parte, faţă de care mă apropii strict personal - este aceea ca România să aibă o poziţie coordonată cu partenerii noştri europeni şi transatlantici şi de a avea acceptarea unei situaţii de realitate.

"Lucrurile acestea nu pot fi decise doar de către Guvern, nu pot fi decise doar de către preşedinte sau doar de către Parlament. Am discutat de altfel şi cu preşedintele României aceste puncte de vedere", a mai spus şeful Guvernului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ