Ponta: Şi Berlusconi a reeşalonat creditele, el sigur nu e de stânga

| 06 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a reintarit joi seara afirmatia potrivit careia reesalonarea creditelor nu este o masura de stanga, aratand ca o decizie similara a fost luata in 2009 in Italia, cand premier era Silvio Berlusconi, iar in functia de guvernator al bancii centrale se afla Mario Draghi.

Apropo de chestia cu stanga si cu dreapta, cu liberalism si neliberalism. Masura a fost aplicata in 2009 in Italia de Bersluconi si de Draghi, sigur nu este de stanga niciunul", a spus Ponta la iesirea de la sediul BNR, unde a avut o discutie cu guvernatorul Mugur Isarescu.

La discutie au participat si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, precum si conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Anterior, liberalul Klaus Iohannis a declarat ca PNL nu agreeaza masura reesalonarii creditelor, nefiind de dreapta, afirmatie ce a atras o reactie din partea premierului. "Sincer, cred ca e o prostie sa mai vorbesti de masuri de dreapta si de stanga. Ce e de dreapta si de stanga? Banii care se scot de la banci, pentru ca e vorba de provizioane pentru credite neperformante, se duc la populatie care ii cheltuie si creste consumul. Ce e neliberal in asta? Sau cine mai e liberal acuma in Romania ca sa ne spuna cum e cu liberalismul sau cu social-democratia?", a replicat Ponta, potrivit Romania TV.


Legat de declaratiile guvernatorul BNR cu privire la faptul ca reducerea ratelor la credite pentru cei cu venituri sub 1.600 de lei ar reprezenta un prim pas pentru impozitarea progresiva, Ponta a precizat joi seara ca masura reprezinta un instrument de sprijin.

"Hai sa fim seriosi! E un tip de instrument de sprijin, avem subventii pentru agricultori, ajutoare de stat pentru cei care creeaza locuri de munca", a spus premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ