Şeful FMI, Christine Lagarde, l-a felicitat pe premierul Victor Ponta

| 15 iul, 2013

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu directorul general al FMI, Christine Lagarde, care l-a felicitat pentru măsurile economice adoptate şi pentru ieşirea României din procedura de deficit excesiv.

„Directorul general al FMI a felicitat autorităţile române pentru încheierea cu succes a acordului finalizat în luna iunie 2013, precum şi pentru ieşirea României din procedura de deficit bugetar excesiv. Părţile au convenit asupra importanţei continuării reformelor structurale şi a creşterii absorbţiei fondurilor europene, ca motoare ale creşterii economice pe termen mediu şi lung”, se arată într-un comunicat remis de Guvern.

Totodată, în cadrul întrevederii, prim-ministrul a evidenţiat realizările economice ale Guvernului şi politicile macroeconomice avute în vedere pentru perioada următoare.

Mâine, Christine Lagarde se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu. De asemenea, oficialul de la FMI va mai avea întrevederi şi cu reprezentanţi ai sectorului privat, ai societăţii civile şi mediului academic, pentru a discuta perspectivele economice actuale şi provocările care urmează pentru fiecare dintre cele două ţări", anunţa FMI.

Lagarde este la prima sa vizită la Bucureşti după numirea în funcţie, în luna iulie 2011.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ