Ponta: Sigur că pactul de coabitare poate fi salvat, eu îmi doresc asta

| 10 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că el îşi doreşte ca pactul de coabitare cu preşedintele Traian Băasescu să fie salvat şi că este important să existe "nişte oameni de bună credinţă".

Premierul Victor Ponta a fost întrebat de jurnalişti, astăzi, dacă este de acord cu vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit căruia pactul de coabitare mai poate fi salvat, răspunzând că "sigur că poate fi salvat, contează să existe nişte oameni de bună credinţă. Eu îmi doresc acest lucru". Întrebat despre concluziile discuţiilor dintre reprezentanţii Guvernului şi ai Administraţiei Prezidenţiale în problema pactului de coabitare, premierul a răspuns că "se continuă să se discute".

Ponta a făcut aceste declaraţii la Giurgiu, unde a participat, alături de Liviu Dragnea, la ceremonia de lansare la apă a patru nave multifuncţionale în acţiuni de protecţia mediului, care vor fi utilizate în astfel de operaţiuni în porturile Giurgiu, Drobeta Turnu Severin, Cernavodă şi Călăraşi.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, tot astăzi, la RFI că premierul Victor Ponta vrea ca acordul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu să funcţioneze, preşedintele executiv al PSD apreciind că pactul poate fi salvat.

Pactul de coabitare "a fost necesar iniţial, pentru că, cel puţin aşa a părut, că acel document scris pe care premierul l-a respectat şi şi l-a asumat cu toată responsabilitatea şi l-a luat în serios a fost apreciat de cancelariile internaţionale şi a arătat că în România în 2013 va fi stabilitate, înţelegere, o colaborare instituţională corectă între Guvern şi Preşedinţie şi, din câte ştiu eu, premierul doreşte în continuare ca acest acord să funcţioneze, nu doreşte să-l denunţe", a afirmat Dragnea, citat de Mediafax.

Victor Ponta "nu vrea să-l denunţe şi în continuare dacă mai poate fi salvat ca şi acord în continuare, de ce nu?", a continuat vicepremierul.

Consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Iulian Chifu, au început, miercuri, discuţiile cu reprezentanţii Executivului, miniştrii Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, pe tema acordului de colaborare instituţională dintre preşedinte şi premier.

Traian Băsescu a declarat, marţi, că aşteptările sale în privinţa întâlnirii de miercuri se referă la o analiză cinstită a acelor puncte nerespectate din acordul de coabitare.

"Aştept o analiză cinstită a acestui acord de cooperare interinstituţională, care să se finalizeze cu un document agreat de ambele părţi, care să constate nerespectările din acord. Pe urmă îl voi vedea eu şi premierul şi ni-l vom însuşi sau nu. Dar, dacă nu va fi o analiză cinstită, foarte greu să mergem înainte. Foarte greu", a spus Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ