Ponta: Ştiu cum arată Raportul MCV; oricum va fi în realitate, fiecare va citi ce îi place

| 20 ian, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că ştie cum va arăta Raportul MCV, întrucât Comisia Europeană a transmis deja o primă formă către Ministerul Justiţiei şi a precizat că este convins că activitatea acestui minister va fi apreciată în raport, transmite Agerpres.

'Eu ştiu cum arată (raportul MCV - n.r.). Comisia Europeană a procedat (...) normal şi corect, în sensul că au trimis către Ministerul Justiţiei cu caracter confidenţial o primă formă, s-au făcut observaţii, s-a discutat. Eu ştiu un singur lucru despre raportul MCV: oricum va fi în realitate, fiecare va citi din el ce-i place. Dumneavoastră o să citiţi că e foarte rău, eu o să citesc că e foarte bine. Important e un lucru: dacă ştim ce avem de făcut în continuare, pentru că să nu ai niciun obiectiv e foarte rău', a afirmat primul-ministru la postul B1TV.

Potrivit lui Ponta, printre obiectivele pe care şi le propun oficialii români sunt intrarea în vigoare a codurilor penale de la 1 februarie, precum şi impunerea unui MCV la nivel european, valabil pentru toate statele UE, nu doar pentru România şi Bulgaria.

'Dacă reuşim după alegerile europarlamentare un lucru pe care l-am susţinut (...) de a avea un fel de MCV, dar nu doar pentru România şi Bulgaria, ci pentru toţi 28, în aşa fel încât regula care trebuie respectată de români trebuie respectată şi de portughezi şi de suedezi şi de greci şi de toată lumea', a explicat Victor Ponta.

Primul-ministru şi-a exprimat speranţa că în raportul MCV care urmează să fie prezentat miercuri se va aprecia activitatea Ministerului Justiţiei şi a Guvernului.

'Puteţi să o întrebaţi şi pe preşedinta Înaltei Curţi şi pe fosta preşedintă a CSM-ului, actualul preşedinte al CSM-ului, pe procurorul general, pe şeful DNA-ului şi şeful DIICOT-ului, vorbesc de oameni cu funcţii, şeful ANI, dacă de când sunt prim-ministru, de aproape doi ani, a existat vreo problemă din partea Guvernului să sprijine logistic, legislativ, sprijin de funcţionare. (...) Sunt absolut convins că şi în raportul MCV activitatea Ministerului Justiţiei şi activitatea Guvernului, că noi nu avem legătură cu Justiţia decât prin intermediul Ministerului Justiţiei, va fi apreciată', a precizat şeful Executivului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ