Ponta: Sper ca CSM să fie la fel de dur şi dacă Băsescu va comenta decizii ale instanţelor

| 20 ian, 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că a luat act de decizia CSM privind declaraţiile sale în cazul Năstase, menţionând însă că va continua să facă anumite comentarii, "dar politice", şi exprimându-şi speranţa că CSM va fi la fel de "dur" dacă Traian Băsescu va comenta decizii ale instanţelor, relatează Mediafax.

Întrebat, la B1TV, cum a primit decizia CSM, premierul nu a vrut să comenteze: "Am luat act de decizia CSM şi sunt convins că sunt la fel de duri şi când poate preşedintele va comenta, că şi dânsul a comentat de multe ori Justiţia şi nu s-a supărat nimeni".

El a precizat că va continua să facă declaraţii politice pe această temă, dar referitoare la cauze care nu sunt în curs de judecată.

"După ce se dau decizii, am făcut-o, şi o să fac în continuare comentarii politice. N-am vorbit de niciun judecător, de niciun procuror, am vorbit de Traian Băsescu. În rest, comentariile domnului preşedinte care zice: «Domne', cheile Justiţiei sunt la mine!» cred că sunt tot declaraţii politice, că în realitate n-are el chiar chei aşa, îl ascultă toată lumea în genunchi. Cred că sunt tot declaraţii politice, eu nu cred că Justiţia n-a mai fost independetă că a zis domnul Băsescu că-s cheile la el", a spus Ponta.

Întrebat dacă are temeri că CSM face partizanat politic, Ponta a spus că acest lucru acesta prcizat că se va vedea "cu prima ocazie".

În acest context, lui Ponta i s-a cerut să precizeze dacă intenţionează să facă vreo plângere împotriva preşedintelui, iar el a infirmat.

"Nu, eu recunosc că am lucruri mult mai importante de făcut decât să depun plângeri împotriva lui Băsescu", a spus premierul.

CMS a decis, recent, că afirmaţiile premierului de după condamnarea fostului premier Adrian Năstase au afectat nu doar imaginea unei instanţe sau a unor parchete, ci a întregului sistem judiciar, au încălcat principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, având ca efect scăderea încrederii cetăţenilor în sistemul judiciar.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, în 8 ianuarie, Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta atât despre condamnarea lui Adrian Năstase, cât şi despre celeritatea soluţionării unor sesizări penale.

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

El a arătat, la România TV, că sentinţa dispusă împotriva lui Năstase, care a fost principala ţintă a lui Băsescu începând din 2005, reprezintă o nedreptate şi a amintit că pentru sesizările de ilegalităţi transmise de Guvern pentru acţiuni ale foştilor guvernanţi nu există niciun răspuns din partea Parchetului.

În acelaşi timp, Ponta a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko. "Eu cred că Adrian Năstase a fost nu doar cel mai bun prim-ministru de după 1989, dar şi cel mai puternic adversar al lui Traian Băsescu şi cred că, din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timoşenko", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a reclamat în mai multe rânduri faptul că plângerile penale înaintate de către Guvern nu au primit un răspuns.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, joi, cum comentează concluziile raportului însuşit de CSM potrivit cărora afirmaţiile premierului despre condamnarea lui Adrian Năstase au afectat sistemul judiciar, şeful statului răspunzând că ia notă de acestea şi că asta este tot ce poate să facă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 ian, 2014
marin
o mare nenorocire pentru tara
bolnavicios din fire, repeta in lipsa ideilor, ce a facut Basescu RAU in loc sa spuna ce a facut el NU MINISTRII din guvern care muncesc si nu plagiaza terorismul in care s-a angrenat premierul.Inadmisibil pentru un premier sa vanda GOGOSI despre cat de bine traim sub terorismul politic al USL.Marea nenorocire a Romaniei este ca premierul este tanar care ne va teroriza pe noi si copii nostrii cu stupizeniile crescute in furia oarba de preamarire.Ne umileste

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ