Ponta: SUA se bazează pe România. Suntem cel mai de încredere partener din regiune

| 12 feb, 23:42

SUA se bazează pe România ca pe cel mai de încredere partener din regiune, a declarat Victor Ponta, după discuţii cu şeful Pentagon şi directorul CIA. Ponta a mai afirmat, după semnarea acordului de la Minsk, că nimeni nu-şi face iluzii că acordul este 100% garanţie că toate problemele din regiune s-au rezolvat.

Premierul Victor Ponta şi secretarul american al apărării, fost şef al Pentagonului, Chuck Hagel, au discutat despre NATO şi operaţiunile coaliţiei internaţionale. Hagel i-a mulţumit lui Ponta pentru angajamentul Guvernului român de a suplimenta trupele româneşti în misiunea din Afganistan şi pentru susţinerea României faţă de NATO. Înainte, premierul s-a întâlnit şi cu Secretarul american al Comerţului. Oficialii au discutat despre progresele făcute pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri din România. Secretarul american a apreciat măsurile luate în ultima perioadă de Guvernul României. Cei 2 au convenit ca o misiune economică, organizată de Departamentul Comerţului din Statele Unite, să viziteze România în luna mai. Foarte important, Victor Ponta a avut astăzi o intrevedere şi cu Directorul CIA, domnul John Brennan. 

Cu acest prilej au fost subliniate progresele în cadrul Parteneriatului strategic dintre România si SUA. Cu ocazia intrevederii Directorul CIA a reafirmat aprecierea pentru excelenta relatie de colaborare cu SRI si SIE si rolul asumat de Romania in regiune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ