Ponta: Sunt mândru că printre drepţii între popoare de la Yad Vashem se numără şi români

| 24 iun, 2014

Premierul Victor Ponta s-a declarat marţi 'onorat' şi 'profund impresionat' după vizita la Muzeul Memorialului Holocaustului Yad Vashem.

'Sunt onorat să fiu prezent alături de membrii Guvernului României la Yad Vashem, locul care ne aminteşte de una dintre cele mai mari tragedii ale omenirii. Sunt profund impresionat de ceea ce am văzut în timpul vizitei Muzeului, care mi-a reamintit de importanţa de a ne asigura că greşelile trecutului nu trebuie repetate', a afirmat Victor Ponta la finalul vizitei, citând din textul pe care l-a scris în Cartea de Onoare a Muzeului. 

Şeful Guvernului român a mai adăugat că se simte mândru de faptul că, printre cei care şi-au riscat viaţa pentru a-i salva pe evreii aflaţi în nevoie s-au aflat şi români.

'În acele vremuri negre au existat oameni curajoşi, români, ne-evrei care au riscat pentru a salva viaţa celor aflaţi în nevoie. Sunt mândru că printre drepţii între popoare de la Yad Vashem se numără şi români. Aceştia sunt adevărate lecţii ale istoriei, iar datoria noastră este să păstrăm vie memoria celor care au salvat vieţi, dar mai ales a celor ale căror vieţi nu au mai putut fi salvate. 

În cadrul vizitei, Victor Ponta a participat la o ceremonie de comemorare a victimelor Holocaustului şi a depus o coroană de flori, iar la final a semnat în Cartea de Onoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ