Ponta: Sunt sute de proiecte europene care au corecţii financiare

| 17 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Târgovişte, că la nivel naţional sunt sute de proiecte europene care au corecţii financiare şi că dacă acestea nu ar fi fost preluate la bugetul de stat, proiectele s-ar fi blocat.

''Este vorba de sute de proiecte la nivel naţional, care, din cauza corecţiilor financiare, au penalităţi'', a spus Victor Ponta. Premierul a participat marţi la inaugurarea lucrărilor efectuate printr-un proiect european de 83 de milioane de lei la Spitalul Judeţean Târgovişte, care au început în 2010.

La acest proiect au existat nereguli de implementare, astfel că au fost aplicate corecţii financiare de 25% la contractul de execuţie, 5% la cel de proiectare, 5% la cel de audit şi 10% la contractul de consultanţă.

''Dacă era vorba de o dovadă de trucare efectivă a licitaţiei, probabil că se anula cu totul contractul. A fost vorba de nereguli. Slavă Domnului că nu s-a întâmplat, pentru că eu o spun sincer, eu îmi doresc să existe spitalul, să fie modern, după aceea sigur îi sancţionez pe cei vinovaţi, dar ideea că nu facem spitalul era foarte rea. Deci şi pentru spitalul de aici şi pentru multe alte câteva sute de obiective unde s-au aplicat corecţii financiare, dacă nu le preluam la buget se blocau proiectele şi nici astăzi nu aveam spitalul judeţean finalizat'', a precizat premierul Victor Ponta.

În cadrul proiectului au fost reabilitate complet Policlinica, precum şi alte secţii, iar spitalul a fost dotat cu tomograf şi RMN. De asemenea cinci săli de operaţie au fost dotate la standarde europene.

Preşedinte al CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a acuzat fosta conducere a instituţiei că este responsabilă de aceste corecţii financiare, întrucât proiectul a fost demarat şi licitaţiile au avut loc în mandatul lui Florin Popescu.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ