Toţi primarii declaraţi incompatibili au contestat decizia în instanţă

| 13 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat la România TV, la întoarcerea din concediu, că există o problemă în ceea ce priveşte incompatibilitatea primarilor declarată de ANI.

"E o situaţie juridică am explicat, proiectul de lege pe care Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ nu rezolvă nimic, vorbea pentru viitor. Ceea ce este acum e un lucru... ridică o problema foarte serioasă, ce facem, alegeri? Toţi au contestat în instanţă, vreau să văd ce decid instanţele. Noi nu putem opri procesele în curs. Există câteva decizii în prima instanţă contradictorii. Dacă se va dovedi că sunt foarte multe decizii diferite...", a spus Ponta.
Potrivit acestuia, UE a cerut să fie externalizate regiile care ţin de autorităţile locale, în proporţie de 100%, pe principiul regiilor autonome, şi ANI a interpretat legea că primarii şi presedintii nu pot face faţă. "Nu sunt o mie, sunt mult mai puţini (legat de primarii găsiţi incompatibili, n.r.). În final, ne punem toţi la masă să vedem care e soluţia. E foarte greu să spui tu răspunzi de regia aia, dar te declari incompatibil. Oamenii pe primari îi fac incompatibili. Aşteptăm să vedem în primul rând dacă or să câştige în instanţă", a spus Ponta.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ