Ponta: Trebuie să scăpăm de regimul Băsescu până anul viitor

| 30 aug, 2013

Un obiectiv important care a stat la baza constituirii Uniunii Social Liberale (USL) este ca românii "să scape, până anul viitor, de tot ceea ce înseamnă regimul Băsescu", a declarat vineri preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, în debutul reuniunii Comitetului Executiv Naţional, care are loc la Mamaia.

Victor Ponta a spus că "regimul Băsescu" este unul antinaţional, "care a distrus România", şi, în acest sens, a afirmat că social-democraţii şi partenerii din USL trebuie să pregătească o acţiune pe termen lung.

"Între timp, din punct de vedere politic, avem acelaşi necaz pe care l-am avut în ultimii nouă ani - oricine vrea să muncească în România apare domnul Băsescu şi îi dă în cap sau îi face un dosar penal sau îl înjură pe la televizor. Cred că am rezistat până acum şi o să rezistăm şi de acum încolo. Scopul nostru politic, pentru care am format USL-ul, este de a reuşi până anul viitor să scăpăm România de tot ceea ce înseamnă regimul Băsescu, nu doar de Traian Băsescu, ci de regimul Băsescu. Şi cred că am făcut paşi importanţi. Mai sunt de făcut. Ca orice regim antinaţional, ca orice regim care a distrus România, nu e aşa uşor cum credeam. (...) E vorba de o acţiune pe termen lung. Însă sunt absolut convins că, împreună cu ceilalţi colegi ai noştri din USL, vom reuşi", a spus Victor Ponta, copreşedintele al USL.

Liderul social-democraţilor le-a mai spus colegilor din conducerea formaţiunii că situaţia politică a partidului este acum "una dorită".

"Situaţia noastră politică este în mod sigur una pe care ne-am dorit-o şi anume: am câştigat alegerile locale şi parlamentare, suntem la guvernare, avem în cadrul USL funcţiile ministeriale pe are funcţionăm. În Parlament, majoritatea noastră a funcţionat ireproşabil şi le mulţumesc tuturor celor care conduc activitatea noastră parlamentară", a afirmat Victor Ponta.

În acelaşi context, liderul PSD a arătat că există lucruri importante de făcut în toamnă la nivel guvernamental, parlamentar, dar şi la nivel politic.

"Din punctul meu e vedere, modul în care s-au finalizat lucrările Comisiei de modificare a Constituţiei reprezintă într-adevăr o reformă de care aveam nevoie a sistemului politic, a sistemului constituţional. Şi în această toamnă o să primim toate punctele de vedere de la Comisia de la Veneţia, de la partenerii internaţionali, în aşa fel încât anul viitor, în orice moment, putem merge la referendum pentru modificarea Constituţiei", a mai spus Victor Ponta.

Totodată, preşedintele PSD le-a transmis colegilor că în această toamnă şi în bugetul pe 2014 trebuie găsite mult mai multe "resurse inteligente" pentru aleşii locali.

"Eu într-un fel i-am prevenit că 2013 va fi un an greu, pentru că e anul în care trebuie să plătim cât mai mult din ce ne-au lăsat ceilalţi de plătit. Dar în 2014 trebuie să facem toate eforturile pentru a aloca mai multe resurse pentru continuarea proiectelor aleşilor noştri locali. La fel, cele cinci-zece proiecte naţionale pe care sper să le şi începem în această toamnă - autostrăzi, e vorba de mari lucrări, de agricultură, trebuie să le punem în aplicare. Iar eu am încredere că mergem în direcţia bună", a menţionat liderul USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ