Ponta: USL există pe bază de necesitate

| 20 mai, 2013

Uniunea Social Liberală funcţionează pe bază de necesitate. România trebuie să fie guvernată stabil şi nu poate fi guvernată stabil decât de USL, a declarat luni premierul Victor Ponta, copreşedinte al Uniunii Social Liberale.

"USL funcţionează pe bază de necesitate. În continuare, România trebuie să fie guvernată stabil şi nu poate fi guvernată stabil decât de USL, nicio altă variantă nu cred că este o variantă stabilă şi serioasă şi sunt convins că, după aceste zile, fiecare dintre noi a înţeles şi a luat nişte decizii. Categoric, trebuie să fie un nou început, în sensul în care să realizăm cu toţii că suntem la guvernare şi că povestea că să dăm vina pe cineva la un moment dat pentru guvernare n-o să funcţioneze. Nici PSD, dacă vrea sa dea vina pe PNL, dar nici PNL-ul pe noi", a declarat premierul.

De asemenea, Victor Ponta a subliniat că tema coabitării cu preşedintele a fost bine explicată, fiind un subiect închis.

Premierul a enumerat motivele pentru care s-a impus coabitarea:

- pierderea alegerilor prezidenţiale din 2009 de către Mircea Geoană şi Crin Antonescu - candidaţii PSD şi PNL,

- şi rezultatul referendumului din iulie 2012.

"În primul rând, în 2009 a câştigat Traian Băsescu şi au pierdut Mircea Geoană şi Crin Antonescu. Eu m-am chinuit să câştige Mircea Geoană, n-a câştigat, ce să facem? Asta e realitatea. Şi, în al doilea rând, coabitarea a fost impusă de faptul că anul trecut, la Referendum, n-am reuşit să avem 50 la sută prezenţă ca să-l demitem pe preşedinte. Dacă reuşeam măcar una dintre aceste două acţiuni, nu mai coabitam", a explicat premierul.

Victor Ponta a spus că în ceea ce-l priveşte pe Crin Antonescu nu vrea să coabiteze. "Suntem parteneri, coabitezi cu cel pe care nu-l susţii şi cu care n-ai ce face. Traian Băsescu credeţi că trebuie să coabiteze de plăcere cu mine? Am câştigat alegerile pe 9 decembrie şi a trebuit să accepte, eu la fel, trebuie să accept până la anul, deci povestea e închisă, iar discuţiile astea sunt doar aşa ca să mai uităm de Roşca Stănescu", a completat premierul Ponta.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ