Ponta: USL s-a format de sus în jos, deci nu se poate rupe decât tot de sus în jos

| 06 ian, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la România TV, că ' micile fisuri' din USL la nivel teritorial nu pot duce la ruperea Uniunii Social Liberale şi că problema ruperii alianţei la guvernare se poate pune de sus în jos, la fel cum s-a şi creat acest proiect politic.

'Până la urmă USL-ul s-a format într-un proiect la care Crin Antonescu şi cu mine, după aceea Daniel Constantin, Liviu Dragnea, Radu Stroe, Edi Hellvig, am participat, s-a format de sus în jos. Ştiţi că la început nimeni din teritoriu nu vroia să facem USL. Deci, nu se poate rupe decât tot de sus în jos', a spus Victor Ponta.

El a subliniat că USL a reuşit o serie de obiective în plan guvernamental şi parlamentar şi că testul de la europarlamentare poate fi trecut cu bine atât pentru PSD, cât şi pentru PNL.
'Vine acum testul de la europarlamentare pe care, după părerea mea, putem să-l trecem cu bine, am şi discutat astăzi, atât pentru PSD, cât şi pentru PNL. Nu doar fără atacuri reciproce, dar şi cu nişte obiective comune, chiar dacă nu vom merge împreună pe aceeaşi listă, dar putem să avem nişte obiective europene comune. Şi avem şi nişte obiective legate de Europa. Pentru că nu doar în România se schimbă preşedintele, în Europa se schimbă tot anul acesta', a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că România cu Traian Băsescu preşedinte nu a contat în Europa.

'Deci, ideea e următoarea. În 2014 se schimbă preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Consiliului European, preşedintele Parlamentului European, Înaltul Secretar pe Politică Externă, secretarul general NATO. Cinci funcţii extrem de importante, plus comisarii. Ori, aici România, a şaptea ţară din UE şi prima din regiune trebuie pentru prima dată de când e membră a UE să aibă o voce clară şi un câştig, dacă vreţi, din aceste negocieri politice normale între cei 28 de membri ai Uniunii Europene', a declarat Ponta.
Premierul a precizat că până pe 31 ianuarie în cadrul Comitetului Executiv al partidului vor fi decise alianţele în care PSD va merge la europarlamentare, lista de candidaţi, programul politic şi campania privind europarlamentarele.

Tag-uri: usl, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ