PONTA: Valorile social-democrate se impun şi partidului social-democrat. Nu întotdeauna le are în ADN

| 13 mar, 21:13

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la lansarea Fundaţiei Stângii Democratice, că valorile social-democrate se impun chiar şi partidului politic care se numeşte social-democrat şi care "nu întotdeauna le are în ADN", adăugând că acesta va fi rolul Fundaţiei.

"Cred că valorile social-democrate se impun chiar şi partidului politic care se numeşte social-democrat şi care nu întotdeauna le are, ca să zic aşa, în ADN. Şi ăsta este rolul fundaţiei pe care o lansaţi astăzi, acela de a impune celor care reprezintă, din punct de vedere politic, ideologia de stânga, să respecte cu adevărat aceste valori, să creadă în ele şi, uneori, să le sprijine chiar dacă există un cost electoral sau dacă există costuri politice pentru asta. E mai uşor de spus decât de făcut, dar cred foarte mult că acest lucru trebuie avut ca obiectiv", a afirmat Ponta.

În opinisa sa, o guvernare de stânga nu înseamnă o ineficienţă economică, fiind nevoie de a se asigura un cadru în care să se vorbească de valori şi idei de stânga.

"Mi-am dorit să dovedesc că o guvernare de stânga nu înseamnă o ineficienţă economică, dimpotrivă, că atunci când vrei să reduci o taxă, nu este o măsură de dreapta, ci de echilibru, că măsurile sociale pe care le iau în guvern nu sunt deloc pomeni electorale, dimpotrivă, măsurile legate de pensii, salarii, alocaţiile pentru copii sunt măsuri absolut necesare pentru un echilibru social", a mai spus Ponta.

El a arătat că nu-şi doreşte deloc ca această fundaţie să fie fundaţia PSD, deoarece partidul a mai avut o asemnea fundaţie şi nu l-a ajutat.

"Nu-mi doresc deloc să fiţi fundaţia PSD, că am mai avut aşa ceva şi nu ne-a ajutat deloc. Îmi doresc să fiţi o fundaţie care dezvoltă ideile de stânga. Îmi doresc ca ideile care apar în dezbatere să poată fi aplicate. Cred că România are nevoie de valorile stângii pe termen lung, care să îmblânzească, dacă nu să abroge legea junglei", a mai arătat Ponta.

Premierul a participat la lansarea Fundaţiei Stângii Democratice, care îşi propune să promoveze valorile şi principiile stângii.

Fundaţia Stângii Democratice este gândită să funcţioneze o platformă de exprimare a intelectualilor de stânga din România, "o alternativă la hegemonia intelectuală a dreptei".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 00:46
yehudy
culmea revelatiei: un partid social democrat trebuie a adere la valorile social-democratiei!
altfel spus: partidul mafiot trebuie sa devina social-democrat!

ceea ce nu se va intampla: lupul imbracat in blana de oaie nu paste iarba ci mananca oi!
13 mar, 22:30
PETRE
Ponta:Valorile..
Mai,Pontica,de 3 ani te ocupi numai de lansari politice(pe stadion,in Parlament...).
De guvernat ,cand ?Dar nu numai prin Ordonante si prin alte cele...(adica abuz de putere).
Panta rhei,vrei nu vrei !
13 mar, 22:18
PETRE
Ponta:Valorile..
Ponta:"...guvernarea de stanga nu inseamna ineficienta economica..."
Pai,neicusorule :
a).Care stanga ? A ,braga si poantele (ca averi aveti mai ceva ca noua burghezie-fara o ideologie)
b).Ordonanta traseista ai dat:cei de dreapta, cu probleme penale ,sa vina la stanga ,urgent,in 45 se zile."Daca nu,scapa cine poate !"
"Unde-i unu nu-i putere...".A?Valorile ?
Quo vadis ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ