Ponta: Voi vorbi cu Antonescu despre USL înainte de Congresul UDMR

| 23 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că va discuta cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, despre criza din USL şi soluţiile pentru problemele din Uniune, în drum spre Congresul UDMR, care va avea loc sâmbătă, la Miercurea Ciuc.

Preşedintele PSD a subliniat că USL trebuie să rămână unită şi a arătat că aşteaptă de la liberali acelaşi comportament pe care îl au social-democraţii - să-şi respecte angajamentele luate în protocol.

"Sâmbătă, împreună cu dl Antonescu mergem la Congresul UDMR şi avem timp pe drum (...) să discutăm şi să găsim soluţiile cele mai bune. Evident că USL-ul trebuie să rămână unit şi este evident că toate problemele pe care le avem acum la guvernare trebuie tot aşa, cu inteligenţă, cu responsabilitate să se rezolve şi să prevenim în viitor disfuncţionalităţile, aşa cum au fost cele din ultimele zile", a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă în viitorul protocol USL se va negocia paritatea, preşedintele PSD a răspuns că nu aceasta a fost problema.

"Problema a fost de asumare a responsabilităţii şi de faptul că noi, PSD, sigur, având funcţia de prim-ministru, eu îmi asum principala responsabilitate, însă guvernarea este comună. Şi nu era corect ca unii liberali, de care sunt foarte mulţumit, să fie doar miniştri, iar alţii să fie în opoziţie pe la televizor. Cred că mesajul nostru de solidaritate, de seriozitate s-a înţeles destul de bine, însă, într-adevăr, sper ca în zilele care urmează să se dovedească nu doar că liderii PNL l-au înţeles, ci toţi colegii noştri de la PNL. Noi suntem solidari cu liberalii în toate momentele dificile, normal, care, inevitabil, pot apărea", a afirmat premierul Ponta, adăugând că social-democraţii respectă întotdeauna ceea ce promit.

Totodată, premierul premierul a spus că remanierile guvernamentale vor ţine exclusiv de activitatea respectivului minister, şi nu vor fi de natură politică.

"Dacă va fi cazul, şi vă spun de pe acuma că până astăzi nu a fost, dar dacă va fi cazul de vreo schimbare la conducerea vreunui minister (...) nu voi face niciodată vreo schimbare pe criteriul politic - că e vorba de un liberal, de un social-democrat sau de vreun conservator", a menţionat premierul,

Referendumul pentru revizuirea Constituţiei va avea loc cel mai târziu la sfârşitul lunii octombrie, a adăugat Ponta.  El a arătat că nu poate urmări toate modificările aduse până în prezent Legii fundamentale, referindu-se la o serie de propuneri ale liberalului Tudor Chiuariu, dar a adăugat că susţine ideea de a avea un control mai mare al Parlamentului asupra Guvernului.

" Uneori trebuie să luăm decizii în Guvern într-o oră sau într-o zi şi niciodată Parlamentul nu va putea să aibă un asemenea ritm. De asta Executivul are alte proceduri. Dar ideea de bază de control al Parlamentului asupra Guvernului e un principiu cu care sunt total de acord", a mai spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ