Ponta: Vom face un referendum pentru aderarea la zona euro, ar fi măsură democratică

| 02 iun, 19:25

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că ar fi o măsură democratică organizarea unui referendum pe tema aderării României la euro.

"Am avut o discuţie foarte bună, informală, cu preşedintele României, guvernatorul BNR, ministrul de Finanţe, după care preşedintele va iniţia discuţii şi formale, dar în formula Guvern - BNR - Parlament - patronate - sindicate, ca să facem un calendar, un grup de lucru, iar dacă se va considera, din punct de vedere politic, să facem şi un referendum. Nu m-am gândit în acest moment la asta, dar nu ştiu dacă e o idee rea, poate fi o idee bună", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că stabilirea obiectivului 1 iulie 2019 pentru aderarea la zona euro este în primul rând o dată simbolică, ţinând cont de faptul că România va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE în al doilea semestru al anului 2019, şi în al doilea rând e şi o dată fezabilă.

"Sigur că pentru asta trebuie să facem eforturi importante, iar partea de comunicare publică e foarte importantă. Adică nu trebuie să le impunem oamenilor să trecem la euro, trebuie să-şi dorească şi să înţeleagă care sunt avantajele, care sunt şi dezavantajele şi chiar cred că probabil un referendum, înainte de a intra efectiv în zona euro, ar fi o măsură democratică", a subliniat premierul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ