LUDOVIC ORBAN ia în colimator asociaţiile de proprietari: Există anumite disfuncţionalităţi

| 04 iun, 16:39

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că este necesară modificarea legii privind asociaţiile de proprietari, argumentând că aceasta are anumite disfuncţionalităţi.

"Este necesară modificarea Legii 230 - legea în baza căreia sunt organizate asociaţiile de proprietari. Modificarea legii trebuie să fie rezultatul unei dezbateri ample, în care să fie implicaţi toţi acei oameni care au expertiză în domeniu, care cunosc foarte bine disfuncţionalităţile generate de legea actuală sau de interpretarea actuală a legii", a spus Orban la o dezbatere, transmite Agerpres.

Liberalul a susţinut că asociaţiile de proprietari se confruntă cu monopoluri, de la furnizarea apei şi energiei termice, la serviciul de salubrizare.

"Asociaţiile de proprietari suportă consecinţele unei reglementări a acestor monopoluri care de multe ori sunt împotriva cetăţeanului", a arătat Orban.

El a subliniat că la elaborarea legislaţiei trebuie să fie consultate şi asociaţiile de proprietari.

Pe de altă parte, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuţă, a susţinut că în fiecare zi se primesc 10-15 informări privind desfiinţarea de asociaţii, arătând că acest lucru este cauzat de birocraţie.

"Eu înţeleg să ne chinuim să strângem banii de apă, de canalizare, de încălzire, dar chiar să strângem bani pentru tot felul de activităţi independente şi profesii mai mult sau mai puţin liberale nu mi se pare normal", a afirmat Mereuţă.

Potrivit acestuia, un efect al desfiinţării asociaţiilor de proprietari este distrugerea blocurilor.

Mereuţă a criticat avizul negativ al Guvernului şi votul din Parlament în ceea ce priveşte proiectul privind convenţiile civile pentru asociaţiile de proprietari. El a adăugat că speră ca premierul Victor Ponta să ceară PSD să introducă un nou proiect privind asociaţiile de proprietari.

PNL în parteneriat cu Liga Habitat a organizat joi, la Palatul Parlamentului, dezbaterea publică "Reglementarea organizării şi funcţionării asociaţiilor de proprietari".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ