Orban către Ponta: Ați fost ca un fiu risipitor

| 02 iun, 17:41

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a susținut marți că premierul Victor Ponta a fost ca un "fiu risipitor" în fruntea Executivului, arătând că România ar fi avut o creștere economică de 4-5% dacă la Palatul Victoria ar fi fost un prim-ministru cu o viziune reală asupra economiei.

"De la mărețul proiect de modificare a Codului fiscal ba ați băgat, ba nu ați băgat impozitul pe bacșiș, ba ați redus, ba nu ați redus supraacciza la combustibil, ba ați redus, ba nu ați redus taxa pe construcții speciale, ba ați anulat, ba nu ați anulat impozitele pe dividende, ba ați încercat să transformați profesiile liberale în profesii independente, ba ați renunțat la acest demers. Cine să vă mai creadă, dl prim-ministru, că sunteți capabil să asigurați cu adevărat în România stabilitate, predictibilitate și un mediu de afaceri care să ducă cu adevărat la o dezvoltare economică reală? Nu vă mai lăudați cu creșterea economică pe care o aveți. Ați fost ca un fiu risipitor. Dacă în fruntea Guvernului ar fi fost un prim-ministru autentic, cu o viziune reală asupra economiei, nu un om care trebuie să-și facă alfabetizarea în materie de economie, România ar fi avut o creștere economică mult mai mare, de 4-5 procente anual, nu creșterea economică cu care vă lăudați și de care ar trebui să vă pară rău", a declarat Orban, în plen.

El i-a amintit lui Ponta că a făcut parte din Guvernul Boc. "Ați fost în Guvernul Boc în anul de grație 2009 în care s-a luat creditul de la FMI, dar probabil nu vă aduceți aminte pentru că activitatea dvs în Guvern era egală cu aproape zero", a spus liberalul.

Orban a susținut că în timpul guvernării Ponta gradul de îndatorare a României a crescut și că peste 8,6 milioane de români sunt sub pragul sărăciei.

"Din păcate, acești concetățeni ai noștri sunt în această situație nu datorită voinței lor, ci pentru că premierul Ponta nu-și aduce aminte de acești cetățeni decât în campania electorală", a arătat el, dând ca exemplu faptul că în noiembrie 2014 Guvernul a dat ordonanța 26 care "a majorat câteva plăți, alocații de sprijin pentru familii, care nu și-au atins efectul".

De asemenea, Orban a indicat că peste 3 milioane de români au părăsit țara din cauza lipsei locurilor de muncă plătite decent și că sunt sub 6 milioane de angajați în România, afirmând că acest lucru înseamnă că economia românească nu generează locuri de muncă.

"Din păcate, pe piața muncii începe din ce în ce să fie resimțit faptul că școala românească nu generează oameni cu abilități și profesii care să fie adaptate cererii de pe piață, jumătate dintre absolvenți nu iau bacalaureatul", a mai spus liberalul.

El l-a catalogat pe Ponta drept "călăul capitalului românesc", arătând că în timpul mandatului acestuia peste 370.000 de firme s-au închis, aproape 80.000 au intrat în insolvență, iar 45.000 au dispărut de pe piața românească. În plus, Orban a menționat că investițiile publice au fost reduse cu 6,7% anul trecut, iar în acest an sunt mai mici cu 30%. El a acuzat și faptul că venitul românilor a scăzut.

"Și pentru investițiile străine este nevoie de stabilitate, predictibilitate, tratament de parteneriat cu acești investitori. Din păcate, dl Ponta, nici prietenii dvs chinezii nu mai vin să investească și fug de România ca de dracu", a spus liderul deputaților PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ