RTV.net: Ponta vrea să impoziteze suplimentar salariile compensatorii ale şefilor de autorităţi

| 30 mai, 2013

Premierul Victor Ponta vrea să impoziteze suplimentar salariile compensatorii ridicate acordate şefilor de autorităţi guvernamentale atunci când acestora li se retrage mandatul, arătând că beneficiarii şi-au introdus singuri în contractul de muncă drepturile salariale şi pot câştiga uşor în instanţă.

El a arătat că sumele mari primite cu titlu de salarii compensatorii de către şefii unor autorităţi reprezintă rezultatul unei "hoţii legale", în sensul că persoanele beneficiare şi-au aprobat singure aceste prevederi în contractul de muncă, la numirea în funcţie, în 2010-2011, informează RTV.net.

"Aici există o singură soluţie, şi anume impozitarea. Cum am făcut la cesionarii de drepturi de proprietate, la samsari, unde am pus un impozit de 85%, la fel putem să spunem: «Pentru salarii compensatorii»- nu vorbesc de amărâţii de la Oltchim sau de la Mechel, vorbesc de salarii compensatorii peste suma "de" - «punem un impozit suplimentar», asta e singura soluţie, altfel, dacă nu dăm toate aceste compensaţii absolut ruşinoase sau inacceptabile, ne dau în judecată şi câştigă", a spus Ponta la RTV.

Executivul a anunţat că a decis, prin această ordonanţă de urgenţă, să limiteze salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentând de şase ori salariul mediu brut în ramura respectivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ