Ponta vrea să renunțe la Palatul Victoria... pentru Cotroceni!

| 05 apr, 2014

Premierul Victor Ponta a pus ieri pe pagina personală de Facebook un mesaj prin care a reușit să bage în fibrilații toți jurnaliștii. Mesajul, care a lăsat suficient spațiu pentru ca imaginația presei să zburde liberă, a fost interpretat în fel și chip.

Două au fost teoriile cele mai vehiculate: Ponta a obosit de atâta alergătură și vrea să se retragă din politică, sau ne anunță oficial, prin intermediul Internetului, că va candida în toamnă la prezidențiale.

Primul indiciu cu privire la ce a dorit să spună prin textul scris pe respectiva rețea de socializare a venit când, întrebat fiind la Sebeș de jurnaliști, dacă se retrage din viața politică, premierul le-a răspuns acestora „n-ați înțeles bine ce-am spus”. Așadar, a rămas în joc cea de-a doua variantă, în sfârșit se cunoaște candidatul PSD: președintele partidului și actualul premier al României, Victor Ponta.

Dar Ponta nu anunță pur și simplu candidatura sa la prezidențiale, ci ne mai spune și alte lucruri. Premierul atrage atenția asupra mizei acestei bătălii, una extrem de importantă, care ne poate rupe definitiv de moștenirea comunismului. Ar putea fi pentru prima oară când România va avea un președinte al cărui nume nu se termină în sufixul „-escu”, și care, la momentul Revoluției, era prea tânăr pentru a putea fi bănuit că a avut vreo legătură cu Partidul Comunist. Astfel, premierul transmite un mesaj către generația tânără, cea neîntinată de idealurile Republicii Socialiste România, căreia îi spune că i-a venit rândul să treacă la cârma țării.

Ceea ce pentru generația tânără este un apel la luptă, pentru creatorii Sistemului corupt care a măcinat democrația românească în ultimii 25 de ani este o amenințare. Din acest motiv, lunile care vor urma vor fi extrem de dificile și pline de tot felul de obstacole și de provocări. De unde și încrâncenarea bătăliei care va urma. Premierul nu se va lupta cu PDL, PNL, cu Băsescu sau MRU, ci se va lupta cu un întreg sistem, ale cărui tentacule s-au extins în toate instituțiile statului, chiar și în cele care ar trebui să fie independente.

Ponta nu ne anunță că se retrage, dimpotrivă, ne spune că este pregătit pentru cea mai importantă bătălie din viața lui, cea pentru funcția supremă în stat, aceea de Președinte al României!
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 apr, 2014
berenger
e ca la radio erevan
ponta nu e impotriva sistemului, ci e însuși sistemul ce a ruinat țara. dintre toți prezumtivii candidați, e cel mai comunist dintre toți.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ