Popescu (PNL): Firea vrea să ne întoarcă în comunism; să renunțe la intenția de a interzice sistemele alternative de tip taxi

| 05 dec, 18:14

Deputatul liberal Pavel Popescu îi solicită primarului Capitalei să renunțe la intenția de a interzice sistemele alternative la serviciile de transport de tip taxi.

"Îi solicit primarului Gabriela Firea să renunțe la intenția anunțată de a interzice sistemele alternative la serviciile de transport de tip taxi, căci acest lucru ar fi în dezavantajul bucureștenilor. Decizia de a elimina aceste companii ar afecta direct buzunarul românilor care preferă acest tip de transport, atât datorită seriozității și confortului oferit, cât și datorită prețului mai mic, comparativ cu majoritatea companiilor de taxi existente pe piață", afirmă Popescu, într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Liberalul atrage atenția că doar o piață liberă, debirocratizată și competitivă poate genera servicii ieftine și de calitate pentru bucureșteni, punctând că este de neimaginat ca într-o economie de piață o primărie să facă "serviciu de rezervări", așa cum își propune Gabriela Firea.

"Prin această atitudine, primarul Firea vrea să ne întoarcă în comunism, când exista un dispecerat unic pentru toată lumea. Toate aceste structuri birocratice și bugetofage pe care doamna Firea vrea să le ofere există deja și sunt oferite gratuit de piața liberă. Singurul motiv pentru care Primăria ar înființa o astfel de structură este acela de a crea sinecuri pentru apropiați. Din păcate, vedem cum capitala unei țări europene este condusă de o persoană lipsită de viziune, care nu înțelege cum funcționează o economie de piață, care nu înțelege că trebuie să dezvolte orașul și pentru care smart city este un concept necunoscut", susține liberalul.

El îi solicită primarului Capitalei să precizeze dacă are legătură cu firme de taximetrie. "Doamna primar Gabriela Firea, vă cer public să ne spuneți dacă dumneavoastră sau soțul dumneavoastră aveți vreo legătură cu firme de taximetrie sau dacă dețineți sau nu licențe pentru mașini înmatriculate în Ilfov și care lucrează în București. Vă pun această întrebare deoarece numeroși taximetriști mi-au spus acest lucru în ultimul an, de când locuiesc în București. Cred că este extrem de important pentru cetățenii care v-au votat să afle de ce în astfel de cazuri susțineți sistemele monopoliste și netransparente în detrimentul intereselor lor financiare", afirmă Popescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ