Parlamentarul PDL Alin Popoviciu doreşte un concurs Miss Parlament, dar deputatele îl critică

| 20 aug, 2013

Deputatul PDL Alin Popoviciu a anunţat ideea organizării unui concurs Miss Parlament, cu categoriile "cea mai frumoasă", "cea mai bine îmbrăcată", "cea mai populară " şi "cea mai deşteaptă", însă iniţiativa a fost criticată de deputatele Alina Gorghiu, Roberta Anastase şi Gabriela Podaşcă.

Democrat-liberalul precizează că ideea a pornit de la o discuţie "între băieţi", între reprezentanţi ai mai multor partide, în încercarea de a stabili cine este cea mai frumoasă doamnă din Parlament. Astfel, Popoviciu vrea ca în septembrie deputaţii şi senatorii să decidă, nu însă prin organizarea unui concurs propriu-zis, ci prin completarea unor formulare, citat de Gândul.

"Cu siguranţă nu vor vrea doamnele să vină la prezentarea de modă în ţinute de gală sau în costume de baie, aşa că e mai bine prin formulare, toate anonime ca să nu existe probleme, cu câte 4-5 întrebări, pe care apoi să le punem într-o urnă. Fiecare să voteze după pofta inimii, că de meritat merită multe doamne. Şi dacă votul e corect, atunci PDL va fi pe podium pentru că are cele mai frumoase parlamentare", a declarat Popoviciu, pentru "Gândul".

Întrebat dacă a discutat şi cu parlamentarele, pedelistul a spus că nici nu este interesat de un acord al dânselor. "Sunt sigur că vor veni să voteze şi ele, asemenea celorlalţi parlamentari, astfel de concursuri sunt peste tot. Doamnele nu trebuie să fie de acord pentru că vor vota", a completat el.

Este o prostie

Deputata PNL Alina Gorghiu consideră că un astfel de concurs este o prostie. "E o aberaţie marca Popoviciu. Cred că ar trebui să-şi revină în simţiri odată cu toamna, că trece căldura. Parlamentul nu e un loc în care să defilezi pe un podium, astfel de fantezii sunt doar în capul domnului Popoviciu", a spus Gorghiu.

Fostă câştigătoare a titlului de Miss România, Roberta Anastase spune pas titlului de Miss Parlament. "Nu mă puneţi să comentez aşa ceva, vă rog, astea sunt declaraţii de vară, sper ca toamna să-l răcorească. Deşi nu pare, cred că sunt lucruri mai serioase de făcut în Parlament. Pentru mine, titlul de Miss România a fost o oportunitate atunci să vizitez lumea, aşa Parlamentul îl vizitez zilnic", a precizat Anastase, pentru "Gândul".

Amuzat peste măsură de ideea lui Alin Popoviciu, deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru revine totuşi la realitate. "Ce să spun, parlamentarii mai spun lucruri trăznite, mai bine făceau nişte iniţiative legislative, era mult mai util. Oricum femeile conduc lumea, au putere în Parlament. Toate merită să fie pe podium pentru că au cea mai grea meserie: de mamă, de soţie", a precizat şi Ciuhodaru, pentru "Gândul".

Deputatul PSD Gabriela Podașcă a condamnat, marţi, propunerea lui Popoviciu, apreciind că în spatele acestei idei stă o "mentalitate de grotă", iar atitudinea democrat-liberalului este retrogradă şi discriminatorie faţă de femei.

"Propunerea domnului Popoviciu arată nu doar cât îşi «preţuieşte» dânsul colegele, ci şi ce atitudine retrogradă şi discriminatorie are în general faţă de femei. Ca să vii cu ideea unui concurs de miss în Parlament înseamnă trei lucruri: unu, că te plictiseşti şi că nu te interesează să vii cu propuneri legislative serioase; doi, că nu înţelegi cu ce anume se ocupă un parlamentar; trei, că ai o atitudine vădit superioară şi evident discriminatorie faţă de femei", afirmă Gabriela Podaşcă într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.

Deputatul Gabriela Podaşcă şi-a exprimat, totodată, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, indignarea faţă de iniţiativa deputatului Alin Popoviciu şi a condamnat "mentalitatea de grotă" care stă în spatele ideii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ